«Παγώνει» η παραίτηση Μαρινάκη

48

Το θέμα έχει το sdna.gr: Προσωρινή διαταγή εξέδωσε το διοικητικό εφετείο Πειραιά, με την οποία “παγώνει” η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με τους ερυθρόλευκους.

Σύμφωνα με όσα διαρρέει η ΠΑΕ Ολυμπιακός αυτή την ώρα, το διοικητικό εφετείο Πειραιά εξέδωσε πρόωρη διαταγή, με την οποία διατάσσει να μην εκτελεστεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που υποχρέωνε τον ιδιοκτήτη των ερυθρολεύκων, Βαγγέλη Μαρινάκη, να παραιτηθεί από την προεδρία της ομάδας, λόγω της απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, που του έχει επιβληθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου του 2015, η ΕΕΑ, η οποία έκρινε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, έδωσε διορία ενός μήνα στον ίδιο προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΕΑ όταν εκδόθηκε η απόφαση, “παρά το γεγονός ότι του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και δεν του επιτρέπεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αποδεικνύεται με τις δηλώσεις και τις πράξεις του ότι εκείνος συνεχίζει να ασκεί διοίκηση, προσλαμβάνοντας παίκτες και προπονητές, ενώ η τοποθέτηση της νέας διοίκησης του Ολυμπιακού χαρακτηρίζεται προσχηματική”.

Ωστόσο, η διορία εξέπνευσε και ο κ. Μαρινάκης δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε ενέργεια, πέρα της νομικής οδού που επέλεξε για να μπλοκάρει την απόφαση.