«Συμπεριφέρεται σαν κουτσομπόλα της γειτονιάς ο Κοντονής»

203

Για τον Σταύρο Κοντονή μίλησε ο νομικός, Χαράλαμπος Αποστολίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχολιάζοντας την συνέντευξη τύπου του υφυπουργού. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Σπορ Fm»:

«Ο κ. Κοντονής ξεκίνησε με δέκα αυτογκόλ από τα αποδυτήρια και έβαλε άλλα τόσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του. Δεν έχω χειρότερη δει συνέντευξη υπουργού πλην του αλήστου μνήμης Φίλη -γιατί για εμάς τους Πόντιους είναι αλήστου μνήμης. Αυτά που είπε ήταν τραγικά, για κλάματα. Ως Πολιτεία δεν προετοιμάζεις συνέντευξη αν η νομική υπηρεσία σου δεν την μελετήσει νωρίτερα. Ο κ. Κοντονής έπρεπε να ρωτήσει τη νομική του υπηρεσία. Αυτό ήταν το πρώτο αυτογκόλ, το ότι δεν προετοίμασε τους όρους της συνάντησης.

Το δεύτερο είναι το ότι δεν ζήτησε εγγράφως γνωμοδότηση από εισαγγελική αρχή για αυτό το θέμα. Μπορούσε να κάνει ένα ερώτημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να έχει επίσημη απάντηση. Αμφιβάλλω αν ο ίδιος ο κ. Ντογιάκος πήρε τηλέφωνο τον κ. Κοντονή. Οι σοβαροί εισαγγελείς δεν παίρνουν τηλέφωνο τον Υπουργό. Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Αλλά να δούμε τι θα πει και ο ίδιος ο κ. Ντογιάκος. Ο κ. Κοντονής είχε δικαίωμα να ρωτήσει το εξής απλό: ”αυτό που σκέφτομαι να κάνω, προσκρούει στο Νόμο;” Ο κ. Ντογιάκος θα του απαντούσε όπως πρέπει, βάσει Νόμου. Ήταν μια απίστευτη προχειρότητα.

Η αλα καρτ εφαρμογή του Νόμου δεν επιτρέπεται κ. Υπουργέ. Δεν γίνεται να λες ”ο εισαγγελέας έπρεπε να μου κλείσει το τηλέφωνο” και από την άλλη να ανακοινώνεις περιεχόμενο εισαγγελικής έρευνας το οποίο είναι μυστικό, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ποιος είστε κ. Υπουργέ; Ποιος τόλμησε να σας δώσει αυτά τα στοιχεία, από μια μυστική ανάκριση; Μήπως πρέπει να περάσετε από τα έδρανα της Νομικής και πάλι;

Ο Υπουργός λέει δεν εκβιάζεται παρότι επιχειρηματικοί κύκλοι προσπαθούν να το κάνουν. Μα είναι δυνατόν Υπουργός σοβαρός να λέει σε συνέντευξη ότι εκβιάζεται και να μην έχει πάει νωρίτερα στον εισαγγελέα να πει ποιος, με ποιους τρόπους και με ποιο σκοπό και αντικείμενο; Και δεν μίλησε για πολιτικό εκβιασμό, αυτό θα το καταλάβαινα. Όλα αυτά είναι χοντρά αυτογκόλ. Δεν γίνεται ένας Υπουργός να συμπεριφέρεται σαν κουτσομπόλα της γειτονιάς και να κάνει συζητήσεις καφενειακού επιπέδου».