Συνέντευξη με…. βόμβες Λε Ταλέκ

216

Συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό So Foot παραχώρησε ο Άντονι Λε Ταλέκ. Αναφέρθηκε στην έως τώρα εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα, την ελληνική διαιτησία και τις… διαφορές των σφυριγμάτων όταν η μία από τις δύο ομάδες του γηπέδου είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και τον Μάρκους Μπέργκ.

«Στην Ελλάδα οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος είναι επιπέδου Λιγκ 2, οι μισές επιπέδου Λιγκ 1 και είναι και ο Ολυμπιακός που από άποψη κυριαρχίας είναι ότι και η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Όσον αφορά τη δημοτικότητα, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι πολύ μπροστά από τις άλλες ομάδες. Αλλά στο θέμα της διαιτησίας υπάρχει διαφορά μόνο για μια ομάδα…»

Στη συνέχεια, με αφορμή το θέμα της διαιτησίας, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αστειευόμενος αν θα… αναπαραστήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ ο οποίος προ ετών είχε κάνει δηλώσεις εξαγριωμένος μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Λε Ταλέκ απάντησε:

«Τις θυμάμαι… Αλλά είχε 100% δίκαιο. Όταν έπαιξα απέναντι στον Ολυμπιακό υποδείχτηκα 7 φορές σε θέση οφσάιντ ενώ ήμουν στο όριο! Εφτά φορές! Πρώτη φορά στην καριέρα μου έζησα κάτι τέτοιο. Είχα ακούσει να μιλάνε για την εύνοια των διαιτητών υπέρ του Ολυμπιακού αλλά άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Είναι χαζό γιατί έχουν πράγματι μια ωραία ομάδα και δεν χρειάζονται την εύνοια. Και σου μιλάω για τη διαιτησία γιατί εδώ όλος κόσμος το ξέρει. Δεν αποτελεί καν θέμα ταμπού».

πηγή: sdna.gr