Τα έχωσε σε Μαρινάκη και… Πατριάρχη!

39

Ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα φιλικό παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και η αντιπροσωπεία του, με Μαρινάκη, Μώραλη, Βέρτζο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Καρεμπέ, Σάμαρη και Νικοπολίδη, δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως που υποδέχομαι την ομάδα σας, τον Ολυμπιακό! Έχετε αποδείξει ότι η ευγενής άμιλλα και ο ευγενής αγώνας είναι ο στόχος και είστε νικητές. Ο αθλητισμός εξευγενίζει και σε έναν δύσκολο καιρό, με τόσους κινδύνους, κρατάει τους νέους μας σε καλό δρόμο. Σας αγαπώ όλους, η Εκκλησία ενώνει και πρέπει να είναι υπεράνω ομάδων. Και ας λένε έτσι εύκολα, ότι υποστηρίζω τη μία ή την άλλη ομάδα, επειδή οι ρίζες τους μπορεί να είναι από την Κωνσταντινούπολη. Βέβαια, τη φράση “Ολυμπιακέ, ομάδα δοξασμένη”, την ξέρω καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος αφού πρόσφερε σε όλη την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού… υποβρύχιο με βανίλια κι από ένα σταυρουδάκιμ ευχήθηκε στους επισκέπτες «να έχετε καλή επιτυχία, να πρεσβεύετε πάντα το ευ αγωνίζεσθαι την ευγενή άμιλλα»!

Όλα αυτά δεν τα άφησε να πέσουν κάτω ο Γιάννης Αλαφούζος!

«Όταν το μαύρο βαφτιζεται άσπρο…Εξασφαλίζει θέση στον παράδεισο η το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου;» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, που μάλλον τα πήρε με την… ευγενή άμιλλα.