Τζώρτζογλου: «Τιτανομαχία οι φετινές εκλογές»

142

Το ότι οι φετινές  εκλογές της ΕΠΟ θα είναι….τιτανομαχία, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Αθήνας. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «sport fm»:

-την ιδέα για συνάντηση «μεγάλων»-Κοντονή στο Ηράκλειο: «Η ιδέα για τη συνάντηση ήταν του κ. Κοντονή. Δεν διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας. Εμείς σαν ΕΠΣ Ηρακλείου προσπαθούμε το τόσο ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο, που έχει πάρει τον κατήφορο, να το βοηθήσουμε. Βελτιώσαμε την πρόταση του κ. Κοντονή για να μην υπάρχει και κανένας περιοριστικός όρος, όταν κάθονται να φάνε μαζί κάποιοι άνθρωποι. Καλέσαμε, λοιπόν, στην πόλη μας, είτε στο Ηράκλειο είτε στην Ελούντα, τις ομάδες να μιλήσουν για τα θέματα τις αμέσως επόμενες μέρες».

-το αν υπάρχει ανταπόκριση στην πρότασή του: «Οι συζητήσεις που έχω κάνει με το περιβάλλον των ιδιοκτητών δείχνουν θετική ανταπόκριση. Και ο υπουργός δεν θα έχει αντίρρηση, εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Οι ενδείξεις είναι καλές και θέλω να πιστεύω πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε νεότερα. Αν συμφωνήσουμε θα συναντηθούμε πιθανότατα στο Ηράκλειο, γιατί η Ελούντα είναι λίγο πιο μακριά. Αν και η Ελούντα προσφέρεται για τέτοιου είδους συζητήσεις, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν σε πολιτικό επίπεδο. Θα είναι χαρά και τιμή αν από το Ηράκλειο γίνει το πρώτο βήμα για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας».

-το αν μπορεί να βρεθεί λύση για να αποφευχθεί το Grexit: «Αν αφήσουμε τους εγωισμούς και καταλάβουμε πως αυτό που συμβαίνει είναι εις βάρος όλων, να αδειάζουν τα γήπεδα, να βρίζουν τους ιδιοκτήτες και να μην υπάρχουν χορηγοί, μπορεί να βρεθεί λύση.

Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι δεν είναι βλάκες εκείνοι στις ευρωπαϊκές χώρες που απολαμβάνουν αυτό το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως είναι θέμα θεσμών κι όχι προσώπων. Δεν νομίζω να φτιάξει τίποτα μόνο αν φύγει ο Γκιρτζίκης. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τρέχει σαν παλιό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα. Μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί να το θέλουν. Θέλω να ελπίζω ότι το νησί μας, που παραδοσιακά φημίζεται για τη φιλοξενία του. Από παλιά, ακόμη και στις βεντέτες ο κόσμος τα έβρισκε τρώγοντας ένα αρνάκι».

-τις εκλογές του Οκτωβρίου στην ΕΠΟ: «Το σίγουρο είναι πως σε αυτές τις εκλογές δεν θα είναι ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Καλλονής, με όλο το σεβασμό στην ομάδα της Μυτιλήνης, όπως τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν με απόδοση 1,05 και καμιά φορά το έφραζαν κιόλας. Θεωρώ πως αυτή τη φορά οι εκλογές θα είναι τιτανομαχία, κάτι σαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός».