Το παρασκήνιο για Λαίφη

Δεν πέρασε ούτε μήνας από το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου και ο ΠΑΟΚ άρχισε να ψάχνεται για τον Ιανουάριο!

Μπορεί ο Φρανκ Άρνεσεν να είπε στην τελευταία του συνέντευξη τύπου ότι ακόμη δεν είναι γνωστές οι ανάγκες για τον Ιανουάριο, καθώς οι παίκτες που αποκτήθηκαν χρειάζονται χρόνο για να ενσωματωθούν στην ομάδα, να προσαρμοστούν, να δώσουν αυτό που μπορούν και να φανεί τι θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ, αλλά η αναζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, στο νησί βρέθηκε το Σαββατοκύριακο σκάουτερ του ΠΑΟΚ για να δει το Ομόνοια – Ανόρθωση 0-0, που έγινε το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άνθρωπος του ΠΑΟΚ πήγε στη Λευκωσία για να δει τον 22χρονο αμυντικό χαφ της Ανόθρωσης, Κωνσταντίνο Λαίφη.

Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα, με την οποία ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεργάζεται χωρίς πρόβλημα, γιατί… ο κόσμος είναι μικρός!

Τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Αμμοχώστου, είναι ο Ολλανδός, Σταν Βαλξ. Στους περισσότερους, το όνομα του 52χρονου πρώην ποδοσφαιριστή της Αϊντχόφεν και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μπορεί να μην λέει τίποτα, λέει όμως πολλά στον Φρανκ Άρνεσεν.

Όντας τεχνικός διευθυντής της Αϊντχόφεν ο Άρνεσεν, πήρε τον Βαλξ από την Σπόρτινγκ το 1995, τον είχε πέντε χρόνια ποδοσφαιριστή, και το καλοκαίρι του 2000, όταν ο Βαλξ σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ο Άρνεσεν τον πήρε βοηθό του!

Συνεργάστηκαν για τέσσερα χρόνια στην Αϊντχόφεν ως το 2004, όταν Άρνεσεν πήγε στην Τσέλσι.

Είναι σαφές ότι η σχέση Άρνεσεν – Βαλξ είναι πολύ καλή και σ΄ αυτή τη βάση μπορούν να συνεργαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ανόρθωση.

Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, όταν ο Τούντουρ ζήτησε να φύγει δανεικός ο Κουλούρης, ο Άρνεσεν με ένα τηλέφωνο, τον έστειλε στην Ανόρθωση του Βαλξ.

Πίσω από τον καπνό του ενδιαφέροντος για Λαίφη, υπάρχει και φωτιά, καθώς αν έχει κάτι καλό για πώληση η Ανόρθωση, είναι σαφές ότι ο Βαλξ θα το προτείνει στον Άρνεσεν.

Σ΄ αυτή τη βάση ξεκίνησαν τα ταξίδια των σκάουτερ του ΠΑΟΚ για να παρακολουθήσουν τον 22χρονο μέσο και να διαπιστώσουν αν είναι μια περίπτωση, που αξίζει να ασχοληθεί ο Άρνεσεν.

Ο Δανός είναι ξεκάθαρο ότι στις μεταγραφές είτε εμπιστεύεται ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται χρόνια (τέτοιοι μάνατζερ έκαναν όλες τις μεταγραφές του καλοκαιριού, ελλείψει χρόνου), είτε επιλέγει μετά από συχνή παρακολούθηση παικτών από τους σκάουτερ. Το δεύτερο σενάριο, θα παίξει πολύ στο μέλλον, αφου πλέον χρόνος για ψάξιμο υπάρχει.

Πηγή : Livesport