«Το VAR μπήκε στο Καραϊσκάκη μία ώρα πριν το ματς αντί για τρεις»

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου όσον αφορά την χρήση του Video Assistant Referee.

Η επιβεβαίωση για το ζήτημα του VAR στο γήπεδο Καραϊσκάκης στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης ήρθε από τα επίσημα χείλη του υπεύθυνου αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Από την πρώτη στιγμή είχε αναλυθεί ότι ο λόγος που απουσίαζε το σωστό ριπλέι είχε να κάνει με το γεγονός πως το van δεν πρόλαβε να συνδεθεί με τις δύο κάμερες με super slow motion λήψεις, καθώς εμποδίστηκε η είσοδος του οχήματος στο Καραϊσκάκη με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες διαπιστεύσεις για τους τεχνικούς.

Ανάλογο πρόβλημα με την έλλειψη πιστοποιητικών υπήρξε και στα υπόλοιπα γήπεδα όπου ωστόσο επετράπη η είσοδος, με το Καραϊσκάκη να είναι το μοναδικό που την απαγόρευσε.

Μολονότι, λοιπόν, το van του VAR βρισκόταν τέσσερις ώρες πριν όπως προβλεπόταν από την διαδικασία, η είσοδος στο γήπεδο έγινε κατόπιν άδειας αρκετές ώρες αργότερα.

Από τον Περέιρα ζητήθηκε επίσης να απαντήσει στο εάν μπήκε άνθρωπος του Ολυμπιακού στο van, με τον Πορτογάλο να δηλώνει επισήμως άγνοια για το περιστατικό, κάτι απολύτως λογικό, καθώς η είσοδος σε αυτό έγινε όπως έχουμε αναφέρει πριν την άφιξη των διαιτητών προκειμένου να… επιθεωρηθεί ο χώρος του van! Όλα τα παραπάνω γεγονότα, συνέβαλαν ώστε τελικά να χαθεί το κρίσιμο ριπλέι και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και εν τέλει ο βαθμολογικός πίνακας από την πρεμιέρα κιόλας του πρωταθλήματος.

πηγή: sdna.gr