Χατ τρικ, που δεν έγινε ποτέ

Η νίκη του ΠΑΟΚ με 6-0 επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη μέσα στην Τούμπα, αφήνοντας πίσω τα 6-1 με την Μαρίλα Πρίμπραμ και την Ντιναμό Μίνσκ. Η μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή, αλλά το 0-7 στην Τιφλίδα επί της Λοκομοτίβ το 1999.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχει δημοσιευτεί η φωτογραφία του ηλεκτρονικού πίνακα του “Μπόρις Παϊχάτζε” της Τιφλίδας, που δεν χωρούσε το 7ο γκολ του ΠΑΟΚ…

Κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί να δημοσιεύεται κι αυτή η φωτογραφία, από το χθεσινό 6-0. Μόνο που αυτή η φωτογραφία έχει ένα μεγάλο ψέμα!

Ο Μάκ δεν έκανε ποτέ χατ τρικ, αφού το γκολ του 60′ δεν ήταν δικό του, αλλά αυτογκόλ του Αντριάσεβιτς. Ο χειριστής του ηλεκτρονικού πίνακα, εντελώς αυθαίρετα πίστωσε το γκολ στον Μάκ, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο Σλοβάκος έκανε χατ τρικ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ, ένα γκολ χρεώνεται στον επιτιθέμενο, όταν κάνει τελική προς την εστία κι ο αμυντικός βρει τη μπάλα χωρίς να καταφέρει να αποσοβήσει το γκολ.

Εφόσον  από την τελική του επιτιθέμενου η μπάλα δεν πηγαίνει στην εστία και την στείλει στα δίχτυα αμυνόμενος, χρεώνεται ως αυτογκόλ.

Στην προκειμένη, ο Μακ γυρίζει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Μρτσέλα προσπαθεί να διώξει, σουτάρει τη μπάλα, αυτή βρίσκει στο κεφάλι τον Αντριάσεβιτς και καταλήγει στα δίχτυα της Λοκομοτίβα. Αυτογκόλ 100%.