Ψάχνουν νέα… βιτρίνα για τα εγκλήματα

Την έξωθεν καλή μαρτυρία φαίνεται πως ψάχνει η ΕΠΟ για να… μαζέψει τις φωνές για την διαιτησία και τα εγκλήματα, που γίνεται σε μόνιμη βάση και στο φετινό πρωτάθλημα.

Σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα η πρόθεση της ΕΠΟ να συνεργαστεί με τον Βασσάρα (τον οποίο είχε προσπαθήσει να εξαφανίσει ακόμη κι από την ΟΥΕΦΑ πριν από 2 χρόνια(!), καθώς οι επιτελείς της Ομοσπονδίας είναι προφανές ότι θέλουν ανθρώπους που θα εξευμενίζουν το κοινό.

Αυτό είχε προσπαθήσει να κάνει και με τον Χιού Ντάλας η ΕΠΟ, αλλά ο Σκοτσέζος προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, ύστερα κι από τη σκανδαλώδη διαιτησία στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να τον κάνει η Ομοσπονδία στην άκρη.

Τώρα, φαίνεται πως ψάχνει έναν άλλο Ντάλας, κι έτσι έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Βασσάρα.

Φυσικά, τον Βασσάρα δεν τον θέλουν να ορίζει και να κρίνει τους διαιτητές,, αλλά να είναι υπεύθυνος… ανάπτυξης. Ουσιαστικά, να υπάρχει ως στέλεχος της διαιτησία για να υπάρχει πάντα η απάντηση στα εγκλήματα : “Μα ούτε ο Βασσάρας σας κάνει;”.

Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι από εκεί ξεκινούν τα περισσότερα δεινά, είναι η αξιολόγηση των διαιτητών, που σφυρίζουν τους αγώνες.

Γι΄ αυτή τη δουλειά η ΕΠΟ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ζωγράφο, ο οποίος ορίζει διαιτητές και παρατηρητές. Ορίζει Σπάθα σε ματς του Ολυμπιακού με παρατηρητή Γιανναδάκη, Γιάχο με παρατηρητή Γιανναδάκη ή Αμπάρκιολη στο Βέροια – ΟΦΗ, με παρατηρητή τον εαυτό του.

Αυτό δεν έχει σκοπό να το αλλάξει η ΕΠΟ, που ψάχνει απλά πρόσωπα υπεράνω υποψίας, για να εξασφαλίζει λίγη έξωθεν καλή μαρτυρία. Αυτή που δεν έχει δηλαδή.

Στο σημερινό συμβούλιο της ΕΠΟ, υπήρξαν διαφωνίες από μέλη της διοίκησης Γκιρτζίκη γι΄ αυτή την επιλογή, ενώ δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του ίδιου του Βασσάρα.