Ύποπτο (και) το Βέροια – Ηρακλής!

27

Δίωξη εναντίον της Βέροιας και του Ηρακλή για το μεταξύ τους παιχνίδι, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Όπως γράφει το sdna, ο συγκεκριμένο παιχνίδι ελέγχεται ως ύποπτο προς χειραγώγηση και ο κ. Σιμιτζόγλου διώκει τις δύο ομάδες με βάση τα άρθρα 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, δηλαδή για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους (άρθρο 20) και επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα (22).

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρξε παράξενη στοιχηματική συμπεριφορά, και είχε επισημανθεί τότε και από το thessports, καθώς οι αποδόσεις στη νίκη της Βέροιας ήταν υπερβολικά χαμηλές, όσο κυλούσε ο χρόνος στο πρώτο ημίχρονο…

veroia2

ενώ  ήταν υψηλές πριν ξεκινήσει το παιχνίδι…

veroia3Οι αποδόσεις στη νίκη της Βέροιας ήταν όντως παράξενα χαμηλές, δείγμα ότι υπήρχε πολύ μεγάλη πρόθεση να στοιχηματίσουν κάποιοι στον άσο. Αυτό, πάντως, δεν  δικαιώθηκε, καθώς το παιχνίδι έληξε 0-0.

Για τους ίδιους λόγους, εκτός από Βέροια και Ηρακλή, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη σε ακόμα τρεις ομάδες, τις Αναγέννηση Καρδίτσας (για δύο ματς), Αχαρναϊκό και Κασσιόπη (για τα ματς Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 0-1 για το Κύπελλο και Κασσιόπη – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 για τη Football League).

Επίσης, ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε δίωξη σε ακόμα τέσσερις συλλόγους! Τον Εργοτέλη (για δύο ματς), τον Απόλλωνα Σμύρνης (για άλλα δύο), τη Ζάκυνθο και τον Παναγιάλειο. Οι συγκεκριμένες διώξεις αφορούν στα παιχνίδια Κυπέλλου, Ζάκυνθος – Εργοτέλης 2-2 και Απόλλων Σμύρνης – Παναιγιάλειος 3-1, καθώς και στην αναμέτρηση της Football League, Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης 3-0.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

1. Ο τακτικός υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη σε βάρος των:

-ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας και Νέος Αχαρναϊκός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Αναγέννηση Καρδίτσας-Νέος Αχαρναϊκός 0-1 της 27/10/2015).

-ΠΑΕ Βέροια και Ηρακλής για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Super League Βέροια-Ηρακλής 0-0 της 23/11/2015).

-ΠΑΕ Κασσιόπη και Αναγέννηση Καρδίτσας για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Football League Κασσιόπη-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 της 18/10/2015).

2. Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη σε βάρος των:

-ΠΑΕ Ζάκυνθος και Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Ζάκυνθος-Εργοτέλης 2-2 της 27/10/2015).

-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και Παναιγιάλειος για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1 της 27/10/2015).

-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Football League Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 3-0 της 8/11/2015).