Ο Οικονόμου στην Μπολόνια (Video)

55

O 22χρονος Μάριος Οικονόμου άφησε χθες την Κάλιαρι κι υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπολόνια, ομάδα Β΄Εθνικής, πλέον, στην οποία ελπίζει να πάρει ευκαιρίες και να καθιερωθεί…

Ο Οικονόμου είναι από τα Γιάννενα, έπαιζε στον ΠΑΣ και πριν αρχίσει να παίζει στην ομάδα των Ιωαννίνων, πήρε μεταγραφή στην Κάλιαρι. Στην ομάδα της Σαρδηνίας δεν έπαιξε πολύ, έκανε μόνο ένα 90λεπτο στη Σέριε Α, με αντίπαλο τη Ρόμα, κι είχε και τέσσερις συμμετοχές με την ομάδα νέων της Κάλιαρι (Primavera).

Στην Κάλιαρι, πάντως, δούλεψε και ο μάνατζέρ του, Αντώνης Αποστολόπουλος, τον πήγε στην Μπολόνια για να συνεχίσει την καριέρα του.

Αυτή η ανάρτηση δεν αφορά τόσο το ταλέντο του Οικονόμου (που το έχει) και την μεταγραφή του, αλλά το πως δουλεύουν με τους ξένους παίκτες, οι Ιταλοί. Ακόμη και με παίκτες, που δεν έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα.

Ακούστε τον Μάριο Οικονόμου, πως μιλάει ιταλικά στην συνέντευξη τύπου, που έκανε η Μπολόνια για να τον παρουσιάσει. Ο νεαρός δεν έχει ούτε 12 μήνες στην Ιταλία και μιλάει σαν Ιταλός.

Η εκμάθηση της γλώσσας είναι μια σημαντική παράμετρος, για την γρήγορη προσαρμογή των ποδοσφαιριστών και κατ΄ επέκταση για την ένταξη και την προσφορά τους στην ομάδα…