Ξύλο και διακοπή στη Γερμανία (pics)

Μια ομάδα που έφτασε κάποτε σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου, παλεύει τα τελευταία χρόνια να βγει από την ανυποληψία, αλλά από τη μια τα οικονομικά προβλήματα κι από την άλλη οι οπαδοί της, δεν της το επιτρέπουν!

Η Λοκομοτίβ Λειψίας ήταν από τις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στην Ανατολική Γερμανία,, είχε παίξει τελικό κυπέλλου κυπελλούχων το 1987 στην Αθήνα, όπου έχασε από τον Άγιαξ με 1-0, με γκολ του Φαν Μπάστεν, αλλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες φυτοζωεί.

Αφού αρνήθηκε να περάσει στην κατοχή της Ρεντ Μπουλ, η οποία τελικά πήρε μια ερασιτεχνική ομάδα και ανέβηκε ως RB Leipzig στην 2η κατηγορία, η Λοκομοτίβ ζει με το παρελθόν της και παλεύει στην 5η κατηγορία.

Σήμερα στο Έρφουρτ με την 2η ομάδα της Ροτ Βάις Έρφουρτ την ανοδο στην 4η Κατηγορία κι όταν οι 2.800 οπαδοί της που ταξίδεψαν στο Έρφουρτ διαπίστωσαν ότι η άνοδος χάνεται, αφού η ομάδα τους έχανε με 2-0, τα έκαναν γης μαδιάμ.

Στο 75′ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αφού πήραν παραμάζωμα τους σεκιουριτάδες και επιτέθηκαν στους παίκτες της ομάδας τους, ακόμη και στον αθλητικό διευθυντή και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, Μάριο Μπάσλερ.

Τελικός απολογισμός : 31 τραυματίες, οι 8 στο νοσοκομείο, τουλάχιστο 4 συλλήψεις και διακοπή στο παιχνίδι.

Δείτε φωτογραφίες…

 Insgesamt wurden 31 Menschen verletzt
 Für viele der Chaoten galten laut Basler Stadion-Verbote
 Eine Hundertschaft der Polizei brachte die Situation wieder unter Kontrolle
 Ausnahmezustand in Erfurt
 Zwei Polizisten führen einen Mann ab
 Polizisten nehmen einen der Chaoten fest
Zwei Randalierer werden von der Polizei festgenommen
Eine Hundertschaft formiert sich vor dem Block der Lok-Fans
Die Ordner hatten Mühe die Situation unter Kontrolle zu bringen