«Άρης για Ευρώπη και… πρωτάθλημα»

Το ότι ο Άρης πρέπει να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο με την ομάδα που έχει δημιουργήσει, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας, Στάθης Φριλίγγος.

Στην συνέχεια, υπογράμμισε ότι η ομάδα έχει βάλει τις «βάσεις» και μπορεί σε βάθος διετίας να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Arena FM»: 

Για το θέμα των ξένων διαιτητών, και της αμοιβής τους:

«Οι αμοιβές του Γκεστράνιους ήταν στα 700 ευρώ. Το θέμα σ’ αυτούς είναι οι μετακινήσεις τους, αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι και φθηνότερα, από πτήση στο εσωτερικό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πειστική απάντηση το οικονομικό, σ’ αυτά τα παιχνίδια που ξεκίνησαν οι ξένοι τα παράπονα είναι λίγα, είναι πάρα πολύ λιγότερα από ότι όταν ήταν Έλληνες διαιτητές».

Για την επίσκεψη του στην αποστολή του Άρη, στην Αθήνα:

«Τα παιδιά που είδα και ήταν γνωστά ήταν τέσσερις, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Σόαυζα και Καντιμοίρης, έλειπαν και κάποιοι. Είδα και τους καινούριους, πολύ συμπαθές όλο το προπονητικό τιμ».

Τι εισέπραξε από αυτά που είδε από κοντά από τη νέα ομάδα:

«Καλό κλίμα… ευχαριστήθηκα, ζήλεψα λίγο που δεν είμαι στη θέση αυτή. Μεταξύ των παικτών υπάρχει πολύ καλό κλίμα, συναδελφικό. Μ’ άρεσε ότι είδα καλή και φιλική σχέση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του τιμ , έχουν ενωθεί και έχουν γίνει οικογένεια. Αυτό είναι το παν. Από εκεί, ξεκινάει η επιτυχία, από τα αποδυτήρια. Φέτος έχει πολλούς παίκτες που διεκδικούν την ίδια θέση, αυτό είναι και καλό και κακό. Ο κάθε παίκτης πρέπει να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό».

Για τον Γιώργο Δεληζήση:

«Υποτιμημένος όχι δεν είναι. Τον γνωρίζω από όταν ήρθε στον Απόλλωνα, είναι αξιόλογο παιδί, είναι ευθύς, αυθεντικός, έχω δεθεί μαζί του. Έχει τεράστιες ικανότητες και θα μπορούσε να έχει κληθεί και στην Εθνική, έχει αποδώσει εκπληκτικά ενώ τα λάθη του είναι ελάχιστα».

Για τη γενική εικόνα του Άρη στο πρωτάθλημα:

‘Ήταν πολύ καλή, σε όλα που έχει παίξει έχει την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έχασε από δύο ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες, στο ένα ήταν κακή συγκυρία (με τον ΠΑΣ) στο δεύτερο το αποτέλεσμα κρίθηκε στα απίθανα σφυρίγματα του διαιτητή, το πέναλτι ήταν κάτι που θα το έδινε και ο πρόεδρος της ΚΕΔ. Δε νομίζω ότι θα έχουμε ξανά τέτοια τραγικά σφυρίγματα. Είναι πολύ αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι, η ομάδα».

Για τη φιλοσοφία του Ερέρα:

«Με έχει ενθουσιάσει, μου αρέσει το σύστημα του Ερέρα, κάνει εύστοχες αλλαγές, με τις οποίες η ομάδα φτιάχνει, κάτι που σημαίνει ότι είναι «αετός».

Για το που εκτιμά ότι μπορεί να φτάσει ο Άρης:

«Είχα πει ότι ο Άρης φέτος θα είναι κρίμα αν δεν χτυπήσει Ευρώπη, και μέσα στη διετία μπορεί και πρωτάθλημα, έχει αναβαθμιστεί, έχει όλα τα εχέγγυα. Από ψυχολογία, από εγκαταστάσεις. Η περσινή εικόνα δεν ήταν η καλύτερη για μια ομάδα σαν τον Άρη, είναι υποχρεωτικό στον Άρη να υπάρχουν όλα αυτά, είναι από τα καλύτερα club στην Ευρώπη. Τα τέσσερα χρόνια που έλειπε θα ξεπεραστούν γρήγορα. Στο τέλος του πρώτου γύρου θα είναι στην πεντάδα».

Για τα συναισθήματα του από το πέρασμα του από τον Άρη:

«Ήρθα απολλωνιστής και έφυγα Αρειανός. Ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος όταν κληθώ να βοηθήσω τον Άρη, να βοηθήσω σε οποιοδήποτε τομέα».