Έγινε κι αυτό: Στο παρά πέντε η επίσημη έναρξη

Έγινε κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η έγκριση των προκηρύξεων της Super League και της Football League αναβλήθηκε για την επόμενη Παρασκευή, 24 ώρες δηλαδή πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος.

Η εκτελεστική επιτροπή δεν μπόρεσε να βγάλει οριστικές αποφάσεις σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβάζονται από την Football League αλλά για το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από την Super League.

Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο σύμφωνα με το πλάνο της αναδιάρθρωσης  προκειμένου να μειωθούν σε 14 οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας.

Έτσι λοιπόν η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε πως η μόνη διαθέσιμη ημέρα είναι η Παρασκευή 24/8 δηλαδή 24 ώρες πριν ξεκινήσεις το πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.

H E.E. αποφάσισε:

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, την έγκριση των προκηρύξεων αγωνιστικής περιόδου 2018-19 της Super League και της Football League.

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, τη συζήτηση για την εφαρμογή του άρθρου 29 του ΚΑΠ, κατόπιν αιτήματος της SuperLeague.

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, τη συζήτηση για τη συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής.

Η ανακοίνωση της Super League: Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 24/8/2018 στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Ενημέρωση σε σχέση με ζητήματα αρμοδιότητας ΕΠΟ (αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, έγκριση προκήρυξης πρωταθλήματος περιόδου 2018-19 κλπ.)

2/ Εκλογή 4 έως 6 διαιτητών στο Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 (σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου ΕΠΟ).

3/ Παροχή εξουσιοδοτήσεων για τον ορισμό αγώνων 3ης, 4ης, 5ης και 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

4/ Διάφορα.