«Έζησα το χειροκρότημα, δεν είμαι ο… Κούπερ»

33

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σπανός, μιλώντας για την άνοδο της ομάδας στην Super League και της στιγμές της σεζόν που ξεχώρισε.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Libero 107,4»: 

Για τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της φετινής σεζόν:

«Νομίζω μία καλή αρχή ήταν το ήμισυ του παντός. Ήταν όμως σημαντικός ο τρόπος που γυρίσαμε το παιχνίδι στον Εργοτέλη. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό το παιχνίδι στη Δράμα. Και βέβαια σου μένει πάντα η τελευταία καλή γεύση. Δηλαδή το ματς στην Άρτα. Εκεί που βγήκαμε και μαθηματικά. Κάποιοι έκαναν λόγο για τύχη, όσον αφορά τις πολλές νίκες που πήραμε στα τελευταία λεπτά. Ήταν όμως η δύναμη και η ψυχή της ομάδας που έπαιξε ρόλο».

Για την καλή φυσική κατάσταση της ομάδας:

«Φάνηκε ότι σε αυτό το κομμάτι, η ομάδα ήταν η καλύτερη στην κατηγορία. Και εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον Σωτήρη (σ.σ. Βίνο)».

Για το γκολ του Ντούνη στην Πάτρα και το ρόλο που έπαιξε:

«Είναι η στιγμή που ξέχασα και ίσως η πιο σημαντική από όσες ανέφερα».

Για τη σιγουριά που έβγαζε φέτος η ομάδα:

«Φέτος η ομάδα, όπου ήθελε να κερδίσει, το έκανε. Όπου… έκαιγε η μπάλα. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις».

Για τη χειρότερη στιγμή της σεζόν:

«Η χειρότερη στιγμή, ήταν η ήττα στον ΟΦΗ. Ήταν ένα ματς, στο οποίο η ομάδα ήταν καταπληκτική στο πρώτο μέρος. Μία ολιγωρία όμως, μας κόστισε και χάσαμε τα πατήματα μας. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας σε κάποιες στιγμές. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Δεν έπρεπε να δεχθούμε το γκολ στο 45′. Ήταν τραγική η αμυντική λειτουργία από την επίθεση μέχρι την άμυνα. Χωρίς να θέλω πάντως να κατηγορήσω την ομάδα. Ήταν ανώτερη. Έδειξε σθένος, αποφασιστικότητα και είχε όλα τα στοιχεία που θέλω».

Για τη φιλοσοφία πάνω στην οποία “χτίστηκε” η φετινή επιτυχία:

«Θυσιάσαμε το θέαμα για την ουσία. Με μία διαφορά. Δεν θέλαμε να… χρυσώσουμε το χάπι στον κόσμο. Εγώ ήθελα να λέω την πραγματικότητα με βάση τα δεδομένα που έχω. Ο Άρης δεν έφτασε ποτέ εκεί που ήθελα με την εικόνα του. Δεν έβλεπα αυτό που είχα μέσα στο μυαλό μου. Έπρεπε να λέω πάντα την πραγματικότητα, για να μην επαναπαυτούμε. Για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για την αίσθηση που πιστεύει ότι έχει ο κόσμος για αυτόν:

«Πιστεύω ότι χαίρω της εκτίμησης του κόσμου. Εντάξει, δεν… τρελαίνονται κιόλας. Αν λεγόμουν Κούπερ ας πούμε, δεν θα ήταν έτσι. Δανείζομαι το συγκεκριμένο όνομα, διότι ήταν από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο που πέρασε από τον πάγκο του Άρη. Όταν λοιπόν ο κόσμος έχει συνηθίσει τον Κούπερ και έρχεται ένας άνθρωπος από τη Β’ Εθνική, δεν τον αδικώ. Εγώ από αυτό που έζησα, είμαι ευχαριστημένος. Έζησα το χειροκρότημα του γηπέδου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Για τη σημασία των νικών:

«Όταν ξεκίνησα τη διαδικασία της προετοιμασίας, έλεγα κάτι που πολλοί δεν κατανόησαν. Ότι ο Άρης… τρέφεται μόνο από τις νίκες. Αν δεν έρχονταν, θα είχαμε τα προβλήματα της περσινής ομάδας. Δεν θέλω να πω βέβαια στη διαδικασία της σύγκρισης. Όλοι θέλουν να βγουν κατηγορία αλλά κάτι μπορεί να μην πάει καλά. Και το περσινό ρόστερ ήταν εξαιρετικό. Απλά κάτι προέκυψε, κάτι ήταν διαφορετικό».

Για τα αποδυτήρια:

«Τα αποδυτήρια ήταν καλά, αναφορικά με τα θέματα που μπορεί να έχει μία ομάδα όπως ο Άρης στη Football League. Για παράδειγμα, σε εμάς δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω σε σχέση με άλλες ομάδες. Ο,τι πρόβλημα προέκυψε, προσπάθησα να το ξεπεράσω».

Για τα πολλά ζητήματα που αντιμετώπισε φέτος η ομάδα και δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω:

«Αυτός ήταν ο σκοπός μας. Αν η ομάδα… κολλούσε, δεν μπορούσαμε να βγούμε και να μιλήσουμε ανοικτά. Έπρεπε να λειτουργούμε με δεδομένο ότι η ομάδα είναι στη Super League και όλα είναι άριστα. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης. Γενικά πάντως, δεν μπορούσαν να βγουν πράγματα. Ο,τι θέματα υπάρχουν, είναι πλήρως διαχειρίσιμα. Και πιστεύω ότι η ομάδα θα επιστρέψει δυναμικά στη Super League».