“Έκπληξη, που πάει στον ΠΑΟΚ”

27

Ένας Έλληνας, που ζει στο Μπουένος Άιρες και δραστηριοποιείται και ως ατζέντης ποδοσφαιριστών, ο Δημήτρης Κοτίσκας, μίλησε σήμερα στην αθλητική εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τον Φακούντο Περέιρα, τον 27χρονο Αργεντίνο που απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

“Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση, που η Χιμνάσια Λα Πλάτα δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο και τον άφησε να φύγει, με αποτέλεσμα να πάει στον ΠΑΟΚ. Εϊναι πραγματικά μία έκπληξη. Βοήθησε πάρα πολύ την Χιμνάσια τόσο στη χρονιά της Β΄Εθνικής, όσο και πέρσι στην Α’. Δεν είναι δεκάρι, δεν είναι σέντερ φορ. Είναι ένας παίκτης που παίζει συνήθως πίσω από τον φορ, είναι γρήγορος, έχει το γκολ, ενώ είναι και δημιουργικός παίκτης, δίνει ασίστ. Για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ενας πάρα πολύ καλός παίκτης. Απλά είναι ένας παίκτης που κατάφερε να κάνει όνομα και να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, λίγο μεγάλος. Παλιότερα, πριν τη Χιμνάσια, έπαιξε στο εξωτερικό, στη Χιλή και στο Μέξικο”, ήταν το πρώτο σχόλιό του για το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ.

“Σε σχέση με τους Αργεντίνους, που έρχονται στην Ελλάδα, συγκρινόμενος για παράδειγμα με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, είναι μία κλάση πιο πάνω. Είναι πολύ καλύτερος από τον Ντε Μπλάσις για παράδειγμα. Φέτος ο Αστέρας πήρε έναν σπουδαίο Αργεντίνο, τον Ρόλε. Μόνο μ΄ αυτόν θα μπορούσα να τον συγκρίνω ποιοτικά” συνέχισε.

Σε ότι αφορά την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Αργεντινής;

“Ένας παίκτης σαν τον Φακούντο Περέιρα, παίρνει εδώ γύρω στις 150.000 ευρώ. Τόσα εκτιμώ ότι έπαιρνε στη Χιμνάσια. Βέβαια, για να φύγουν από την Αργεντινή, πρέπει να χρήματα να ανέβουν. Νομίζω ότι στην Ελλάδα ο Περέιρα θα αξίζει γύρω στις 250.000 ευρώ¨.