Ένταξη των ποδοσφαιριστών στα μέτρα στήριξης αλλά με εισοδηματικά κριτήρια ζητάει ο Αυγενάκης

Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους ποδοσφαιριστές της Super League 1, 2 και Football League υπό προϋποθέσεις, προτείνει με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν εισοδηματικά κριτήρια, σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες αλλά και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους, να μην πάρουν δηλαδή το επίδομα τα «βαριά» συμβόλαια της μεγάλης κατηγορίας αλλά κυρίως, οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών.

«Θεωρούμε ότι η κατηγορία αυτή είναι δίκαιο να ενταχθεί στα μέτρα ανακούφισης από τις αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού, ιδίως σε αυτό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» σημειώνει ο κ. Αυγενάκης.

Για τους ποδοσφαιριστές εκκρεμεί το θέμα που έχει προκύψει με τη δήλωση τους από τις ΠΑΕ στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» ενώ όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 31/1 εντάχθηκαν ακόμη στα μέτρα, τα αθλητικά σωματεία που διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση (τα ακαθάριστα έσοδά προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα), οι αθλητικές Ενώσεις και άλλοι φορείς αναγνωρισμένοι από τον αθλητικό νόμο 2725/1999.

Στην επιστολή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητάει την ένταξη στα μέτρα και των αθλητών ΑμεΑ, που, όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους.

«Οι αναγνωρισμένοι φορείς του αθλητισμού στη χώρα, ιδίως τα αθλητικά σωματεία, επλήγησαν από την πανδημία εξάπλωσης του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, οι προπονητές και το  εν γένει προσωπικό τους, αφού διακόπτεται ουσιαστικά  η λειτουργία τους» αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού.