Έπαθαν… αμνησία στον Ολυμπιακό;

Θέμα από το… πουθενά και πάλι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις κατά του ΠΑΟΚ, επιχείρησαν να ανοίξουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο σημερινό (25/2) Δ.Σ. στα γραφεία της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν μέσω των εκπροσώπων τους να επιβληθούν ποινές για την προσφυγή ΠΑΟΚ και Ξάνθης στα διοικητικά δικαστήρια, κατά της εισήγησης- σκάνδαλο της ΕΕΑ που ζητά τον υποβιβασμό των δυο ομάδων.

Βέβαια η συγκεκριμένη στάση συνεχίζει να προκαλεί απορίες. Αρχικά, οι ΕΕΑ δεν υπάγεται στα όργανα του αθλητισμού (και κατ’ επέκταση του ποδοσφαίρου), αλλά στο υπουργείο, άρα η μοναδική νομική κίνηση που μπορεί να γίνει είναι στο Διοικητικό Εφετείο.

Επιπλέον, τον συγκεκριμένο δρόμο (της προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο) είχε ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός, όταν είχε αποφασίσει η ΕΕΑ την αποπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία, επιβάλλοντας και βαρύ πρόστιμο, αφού υπήρχε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, το 2015.

Αυτό θύμισε και στους εκπροσώπους των «ερυθρόλευκων» ο νομικός της Ξάνθης (και πρώην πρόεδρος της Super League) κύριος Γιώργος Στράτος, δίνοντας τους «πληρωμένη» απάντηση, πριν έρθει το «στραπάτσο» και στην ψηφοφορία.