Έτσι… είδε τον Ζαμπά

146

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για όλα μετά το τέλος του φιλικού του ΠΑΟΚ με την Γάνδη, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας, το γκολ του Λέο Ζαμπά αλλά και τις περιπτώσεις των Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, Αμρ Ουάρντα και Πέντρο Ενρίκε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ρουμάνος:

«Μπορούμε να πούμε ότι δεν παίξαμε με το βασικό μας σχήμα, αλλά με νέους παίκτες που δε γνωρίζουν εντελώς τα πράγματα. Υπήρχαν και οι διπλές προπονήσεις που μπορεί να κάνει τους παίκτες πιο αργούς στις αντιδράσεις τους. Χρειαζόμαστε τη μίξη των παλιότερων με των νέων παικτών. Με το βασικό μας κορμό πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε κόντρα στη Στεάουα. Κάποιοι παίκτες δείχνουν να είναι σε καλό επίπεδο τη δεδομένη στιγμή, κάποιοι άλλοι ψάχνουν την ισορροπία τους και χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Είναι σημαντικό που παίρνουν όλοι χρόνο συμμετοχής και προσαρμόζονται».

Για την παρουσία των Ουάρντα-Πρίγιοβιτς:

«Ο Ουάρντα είναι τρεις μέρες μαζί μας. Έχει ποιότητα, αλλά θέλει χρόνο. Θα γίνει αυτό γιατί υπάρχει θέληση. Ο Πρίγιοβιτς έδειξε μεγάλη θέληση για να είναι έτοιμος με τη Βασιλεία και στο επόμενο φιλικό παιχνίδι θα πάρει 90 λεπτά συμμετοχής και ελπίζω να είναι έτοιμος για το ματς με τη Βασιλεία. Εάν υπάρχει μία «απογοήτευση» έχει να κάνει με το παράπονο που έχω για την αριστερή πλευρά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπαλογιάννης είναι ένας νεαρός σε ηλικία παίκτης που παλεύει με τον εαυτό του για να αγωνιστεί σε μία θέση που δεν την ξέρει και ο Μιχόγεβιτς είναι η πέμπτη μας επιλογή στα στόπερ».

Για το γκολ του Ζαμπά και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας:

«Όσον αφορά το θέμα του Ενρίκε είναι θέμα της διοίκησης. Ο Ζαμπά είναι ταλαντούχος και γι΄αυτό βρίσκεται εδώ. Είμαι χαρούμενος για την τακτική πειθαρχία που δείχνει. Για τους υπόλοιπους παίκτες είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μπορεί να υπάρχει μία αργή μετακίνηση της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση, όμως είναι λογικό για το σημείο που βρισκόμαστε. Είμαστε στο σωστό δρόμο όμως για να το βελτιώσουμε και να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».