ΑΕΚ: «Οι μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία»!

188

Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επεισόδια στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με δεδομένο ότι ο αθλητικός δικαστής δεν έδωσε διορία για την κατάθεση υπομνήματος, δεν αποκλείεται η απόφαση να βγει ακόμη και σήμερα.

Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ (παρέστη ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου) στηρίχθηκε στο ότι κατά την άποψή της, δεν συνιστούν βιαιοπραγία τα όσα συνέβησαν έξω από το ΟΑΚΑ, γιατί ο αθλητικός νόμος και ο πειθαρχικός κώδικας απαιτούν τη σωματική επαφή στην έννοια βιαιοπραγία και υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στη ρίψη αντικειμένων και εκρηκτικών μηχανισμών με τη βιαιοπραγία.

Επίσης από πλευράς της αθηναϊκής ομάδας τόνισαν πως δεν υπήρξε η παραμικρή φθορά στο ΟΑΚΑ βάσει και της καθιερωμένης αποκατάστασης που πρέπει να γίνει μετά από κάθε ματς της ΑΕΚ όταν παραδίδει το γήπεδο πίσω.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπεύθυνος διοργάνωσης του αγώνα Nικος Σμπαρούνης που υποστήριξε ότι κατά την αυτοψία που έγινε στο χώρο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, την επόμενη ημέρα του αγώνα, δεν διαπίστωσε φθορές με εξαίρεση ένα ραγισμένο τζάμι. Επίσης, κατέθεσε ότι στο ιατρείο του γηπέδου, μετά το τέλος του αγώνα, δεν είχε καταγραφεί κάποιος τραυματισμός.

Ακόμη, η ΑΕΚ επικαλέστηκε την έκθεση του παρατηρητή αγώνα της Super League που κάνει λόγο για άγνωστους οπαδούς ενώ η έκθεση της Αστυνομίας αποδίδει τα επεισόδια σε οπαδούς της ομάδας.

Η απόφαση πιθανότατα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.