“Αν μου γινόταν πρόταση ενόψει πλέι οφ θα έλεγα όχι”

122

O Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5  και αποκάλυψε πως αν του  γινόταν πρόταση από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη ενόψει πλέι οφ θα έλεγε όχι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παλιότερη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Το προσωπικό κόστος ήταν μεγάλο για μένα. Κι αν τις πρώτες δύο φορές ήταν φυσιολογικά τα πράγματα με την έννοια ότι την πρώτη φορά βγήκαμε πρώτοι, την δεύτερη φορά κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, την τρίτη ήμουν λίγο πιο μακριά από την ομάδα και ήξερα ότι  θα είναι μεγάλο το κόστος. Δεν μπορούσα όμως να πω όχι στον  Σαββίδη. Σήμερα αν μου γινόταν πρόταση ενόψει πλέι οφ θα έλεγα όχι».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ίβιτς. Δεν είναι εύκολο, ούτε συμβαίνει κάθε μέρα να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Είναι μια ευκαιρία γι’ αυτόν να βρεθεί στην πρώτη ομάδα και να κάνει την προσπάθειά του. Η ζωή και το ποδόσφαιρο θέλει ρίσκο. Δεν είναι όλα εύκολα. Για να πετύχει ο Γεωργιάδης πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, να περάσει στον τελικό, να κερδίσει τον τελικό και να βγει πρώτος στα πλέι οφ για να του πούμε μπράβο. Για άλλον προπονητή, ο χρόνος του δίνεται πιο εύκολα. Δεν θα είναι εύκολα για τον Ίβιτς. Δεν πήγε στην ομάδα με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά πιστεύω ότι θα μπει στα πλέι οφ. Κι αν μπει στα πλέι οφ, εκεί όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Δεν μπορούμε αν κρίνουμε έναν  προπονητή σε τρία παιχνίδια. Θέλει διάρκεια, θέλει χρόνο. Εδώ πάμε βδομάδα με τη βδομάδα. Κέρδισες δύο παιχνίδια είσαι καλός. Έχασες μετά ένα δεν είσαι καλός».

Για το λόγο της αποτυχίας του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια: «Χρειάζεται μια επιτυχία, ένας τίτλος, μια καλή χρονιά για να αλλάξουν αυτά τα πράγματα. Δεν φέρνουν τα λεφτά την ευτυχία. Χρειάζεται προγραμματισμός, σωστή φιλοσοφία και να το επικοινωνείς σωστά με τον κόσμο. Υπάρχει μια γενικότερη άσχημη κατάσταση και μέσα και γύρω από την ομάδα. Πρέπει να μείνουμε σε μια σταθερή φιλοσοφία, να μην αλλάζουμε συνέχεια πρόεδρο, τεχνικό διευθυντή, προπονητή, γενικό αρχηγό. Αλλάζουν πολύ συχνά τα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ και ειδικά φέτος. Μεγάλο πρόβλημα είναι και οι πολλές αλλαγές ποδοσφαιριστών. Σε αυτά τα 3-4 χρόνια πολλοί ποδοσφαιριστές άλλαξαν. Δεν υπήρξε σταθερός κορμός.

Για τη Βέροια: «Το ρόστερ και η δυναμική της Βέροιας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Κάναμε αρκετά πράγματα εκεί. Φεύγοντας η ομάδα είχε 19 βαθμούς, ήταν στη μέση της βαθμολογίας. Ομάδες που τώρα διεκδικούν τα πλέι οφ ήταν ή από κάτω μας ή μαζί μας. Βλέπετε ότι και τώρα, χωρίς να φταίει ο τωρινός προπονητής, δεν μπορεί η ομάδα να κάνει τη διαφορά. Έχει κάνει μόνο μια νίκη και συγκέντρωσε μόλις επτά βαθμούς. Ευτυχώς δηλαδή είχε και κάποιους βαθμούς και έσωσε τη χρονιά χωρίς να μπει σε περιπέτειες».

Για το αν θεωρεί πως καλώς έφυγε από τη Βέροια: «Καταλαβαίνω ότι αν σε μια κατάσταση κάτι δεν πάει καλά, την πληρώνει ο προπονητής. Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτό ήταν το πρόβλημα, αφού τα πράγματα κυλούσαν φυσιολογικά. Μπορεί να μην κερδίζαμε εντός έδρας, αν και είχαμε όλες τις μεγάλες ομάδες μέσα στον πρώτο γύρο. Εκτός έδρας, όμως, πολύ δύσκολα χάναμε. Δεν κάναμε ποτέ δύο συνεχόμενες ήττες. Το Γενάρη διαπιστώθηκε διαφορά φιλοσοφίας με το μεγαλομέτοχο και όταν δεν μπορούν να συνεννοηθούν δύο άνθρωποι φεύγει ο προπονητής».