«Αν τολμήσουν να με ακουμπήσουν, θα βρεθούν άμεσα στη φυλακή»

91

O Aλέξης Κούγιας  μίλησε στην ιστοσελίδα “sportdog” και αποκάλυψε πως υπήρχε σχέδιο να τον τραυματίσουν, ή ακόμα και να τον εξοντώσουν και ξεκαθάρισε πως  αν τολμήσουν να τον ακουμπήσουν, θα βρεθούν αμέσως στη φυλακή.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Έχει δημιουργηθεί θέμα με τον ποδοσφαιριστή από την ομάδα του Τυρνάβου που έκλεισε ο Ολυμπιακός. Μπορείτε να μας αναλύσετε το θέμα;

Ήταν δικός μας παίκτης, έπαιζε στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ πέρσι και το καλοκαίρι μάλιστα έκανε μαζί μας προετοιμασία. Αλλά επειδή ήταν μικρός, συνεννοηθήκαμε με τον πατέρα του, που είναι δάσκαλος, και τον πήγαμε σε φιλική ομάδα της Γ΄ Εθνικής, τον Τύρναβο, για να πάρει αγώνες στα πόδια του. Είχα καλές σχέσεις με τον Μπρέζα, πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας και συμφώνησα να πάει εκεί και το καλοκαίρι να επιστρέψει. Κι επειδή δεν μπορεί να δοθεί δανεικός παίκτης από επαγγελματική ομάδα σε ερασιτεχνική, δώσαμε λόγο τιμής. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο λόγος τιμής δεν ισχύει και ότι ο παίκτης παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό. Είναι θέμα ηθικής τάξης, γι΄ αυτό θα επικοινωνήσω και με τον Ολυμπιακό για να με ενημερώσει και ακολούθως θα βγάλω ανακοίνωση. Ο Ολυμπιακός πήρε τον συγκεκριμένο παίκτη για την Κ20, αλλά δεν έχει ευθύνη γιατί δεν γνώριζε το θέμα.Υπάρχει ανηθικότητα, γιατί πρόσφατα είχα μιλήσει με τον Μπρέζα γι΄ αυτό το θέμα και είχα τη βεβαιότητα ότι ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στην ΑΕΛ“.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει θόρυβο οι αποκαλύψεις που κάνατε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάντα έλεγα ό,τι γνώριζα, χωρίς να φοβάμαι. Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ως παράγοντας, από τότε που σταμάτησα να παίζω. Ουσιαστικά δεν έπαψα ποτέ να ασχολούμαι και είμαι ένας από τους ελάχιστους που έχω βάλει χρήματα στο ποδόσφαιρο και δεν έχω πάρει τίποτα. Έχω χρηματοδοτήσει και αναστήσει αγωνιστικά και χρηματικά ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Παναχαϊκή (δείτε πού είναι τώρα που αποχώρησα) και η Λάρισα. Όλες τις πήρα με χρέη σε χαμηλές κατηγορίες, τις εξυγίανα οικονομικά, πήραμε πρωταθλήματα, έφτιαξα προπονητικά, αγόρασα παίκτες για να υπάρχει βάση στις ομάδες. Και όλες αυτές οι ομάδες, με εξαίρεση τη Λάρισα που είναι βέβαιο ότι θα παίξει την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λιγκ, όλες οι υπόλοιπες με σκοτεινές διαδικασίες δεν ανέβηκαν στη μεγάλη κατηγορία γιατί δεν ήθελε το παρασκήνιο.

Ό,τι είπα για το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια, επαληθεύτηκε από στοιχεία που δεν αμφισβητούνται. Έστω και καθυστερημένα, για ό,τι μίλησα έχει αποδειχτεί. Κι ενώ έχω τιμωρηθεί με 750 χιλ. ευρώ πρόστιμο γι΄ αυτές τις δηλώσεις, που αποδείχθηκε πως είναι αληθινές κατηγορίες, δεν αποκαταστάθηκα και δεν πηρα τα χρήματα πίσω. Εξαιτίας αυτής της αξιοπιστίας μου, τα ΜΜΕ με αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα. Γιατί το παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν λέω ψέμματα. Κι έχει αποδεχτεί από τις υποκλοπές, ότι ετοίμαζαν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και την εξόντωσή μου. Όμως επειδή πάντα μιλούσα με ονοματεπώνυμο, θεωρώ ότι αυτοί που κατήγγειλα γνωρίζουν ότι αν τολμήσουν να με ακουμπήσουν, θα βρεθούν αμέσως στη φυλακή. Γιατί όταν στρέφεσαι εναντίον κάποιου άδικα, ακόμα κι αυτός ο ίδιος έχει αναστολές. Εγώ πάντα κοίταζα να προστατεύσω την ομάδα μου και, παράλληλα, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο έχω κάνει και στη δουλειά μου, με το παραδικαστικό κύκλωμα. Είναι θέμα στάσης ζωής και δεν έχει σχέση με ιδιοτέλεια. Όπως δεν πειράζω κανέναν, έτσι δεν θέλω να με πειράζει κανείς“.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, με το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού Grexit;

Έχουν δίκιο και οι δύο πλευρές, δυστυχώς. Γι΄ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει σωστή λύση. Έχει δίκιο ο κύριος Κοντονής γιατί εφήρμοσε έναν νόμο τον οποίο αποδέχτηκε και η ΕΠΟ και η FIFA και η UEFA, όσον αφορά τη δυνατότητα να επιβάλλει τιμωρίες ο ίδιος και να διακόπτει το πρωταθήμα και το Κύπελλο ή ακόμα και να τα ματαιώνει τελείως. Και έχουν δίκιο UEFA και FIFA οι οποίες υποστηρίζουν ότι αν ήθελε να διακόψει το Κύπελλο για λόγους καταπολέμησης της βίας, έπρεπε να διακόψει εντελώς τις ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις. Δηλαδή και το πρωτάθλημα. Αλλά για να φτάσει να διακόψει το πρωτάθλημα και γενικά τις ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, πρέπει να έχει εφαρμόσει τις προηγούμενες ποινές. Για παράδειγμα το Κύπελλο να συνεχιστεί με ξένους διαιτητές ή κεκλεισμένων των θυρών. Δεν γίνεται να τιμωρηθούν όλες οι ομάδες, επειδή οι οπαδοί της μίας από αυτές έκαναν επεισόδια.

Έχει δίκιο ο κύριος Κοντονής όταν ζητάει να παραιτηθούν όσοι έχουν περιοριστικούς όρους ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει δίκιο όταν ζητάει να απομακρυνθούν άνθρωποι όπως ο Γκιρτζίκης, επειδή έχει ασκηθεί εις βάρος τους δίωξη. Είναι σα να τους προκαταδικάζει. Προσωπικά διαφωνώ ακόμα κι αν υπάρχει αμετάκλητη παραπομπή (όταν υπάρχει μετακλητή καταδίκη συμφωνώ), παρά το γεγονός ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα οφελούνταν άνθρωποι όπως ο Μπέος και κάποιοι άλλοι“.

Υπάρχει η αίσθηση πως αν φύγει από την ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης, θα αρχίσει η περίοδος κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συμφωνείτει ότι το πρόβλημα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ;

Ο κύριος Γκιρτζίκης κατηγορείται για την κάρτα υγείας και ο ανακριτής θεωρεί ότι κακώς του ασκήθηκε δίωξη, καθώς πρόκειται για μία απλή αστική διαφορά. Δεν είναι πουθενά κατηγορούμενος. Κάπου έχουν και οι δύο δίκιο και, αν τελικά έχουμε ποδοσφαιρικό Grexit, θα φταίνει όλοι.

Είναι παράλογο αυτό που κάνει ο κύριος Κοντονής και έχω την άποψη ότι αδικεί τον εαυτό του. Όταν στην ίδια του την περιφέρεια και για ένα πρόσωπο που γνωρίζει ο ίδιος, τον Μαρίνο, που είναι έντιμος άνθρωπος, αυτοί που υποτίθεται ότι κάνουν εξυγίανση πήγανε εκεί με τον Παπαδόπουλο, που τον έχει διώξει η ΕΠΟ, με μπράβους και με έμμεσες δωροδοκίες και εγκαθίδρυσαν ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Θα έπρεπε ο Κοντονής να αναθεωρήσει πολλές από τις αποψεις του και να καταλάβει ότι για να λειτουργήσει σωστά το ποδόσφαιρο έχει σημασία ποιες είναι οι προθέσεις εκείνων που επηρεάζουν το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ ότι ήταν τραγική επιλογή αυτών που μεθόδευσαν τη ματαίωση της συνάντησης ανάμεσα στον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Μελισσανίδη και τον Κοντονή. Έχω μιλήσει ήδη με ονόματα, έχω πει για τον Νικόλα Πατέρα και τους δικούς του λόγους, που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Αλλά με κακίες ή επιχειρηματικά συμφέροντα. Ματαίωσαν μία συνάντηση, που μπορούσε να δώσει λύση στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο υπουργός τούς κάλεσε καλοπροαίρετα και θεωρώ ότι κακώς δεν θα πήγαινε ο Αλαφούζος, που έχει καλές προθέσεις. Γιατί από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, όλοι είχαν καλές προθέσεις γι΄ αυτή τη συνάντηση.

Πιστεύω ότι είναι επιβεβλημένο να ξεπεραστούν οι τυπικές δυσκολίες και να γίνει η συνάντηση, για να δοθεί η λύση. Μία συνάντηση με αυτούς τους τέσσερις ή με κάποιους που εμπιστεύονται απόλυτα, προκειμένου να βρεθεί το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο“.