«Αξίζει τίτλους ο Σαββίδης»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Βεζυρτζής μίλησε για το όραμα του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, την επιστροφή του στον σύλλογο, για τα μεταγραφικά πλάνα, και για τους στόχους του «Δικεφάλου».

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Βεζυρτζής στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στην εφημερίδα Αγορά:

Για τους στόχους του φετινού ΠΑΟΚ:«Η αγωνιστική περίοδος κατέστη πολύν δύσκολη. Από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάθηκε ο ένας τίτλος. Η περίοδος είναι και για μένα πολύ δύσκολη. Ήρθα τώρα τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι που μπορείς να κάνεις κατάλληλους σχεδιασμούς και βασικές επιλογές. Αυτά ακριβώς έχω πει και στον Ιβάν Σαββίδη στις συναντήσεις που είχαμε. Δεν έχω μαγικό ραβδί. Δεν έχω καν μαγικές δυνατότητες. Με τη βοήθεια όλων και με την καλή συνεργασία μπορούμε να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ κατ’ αρχάς στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στη συνέχεια να φτάσουμε στους προκριματικούς του Champions League. Αυτός ο στόχος είναι «κλειδί» για το μέλλον του ΠΑΟΚ».

Για τον Ιβάν Σαββίδη, το όραμά του και τι του ζήτησε: «Θέλει τίτλους. Έτσι είναι. Τους δικαιούται. Μετά τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τους δικαιούται πλέον και αυτός. Μου ζήτησε να βοηθήσω παντί τρόπω. Μια ζωή για τον ΠΑΟΚ κάνω ό,τι μπορώ. Και τούτο επειδή για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου. Είμαι 45 χρόνια στις ομάδες του. Αποδέχτηκα την πρόσκληση. Ασχολούμαι ενεργά. Το 24ωρο πάντως δεν φτάνει… Ο Ιβάν Σαββίδης άλλαξε την ΠΑΕ από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Είναι τεράστια, είναι συγκλονιστική η αλλαγή. Η διαφορά ημέρας με νύχτα του τότε με τώρα. Τότε ξυπνούσαμε, αφήστε που δεν κοιμόμασταν, για να έρθουμε στα γραφεία. Σκεφτόμασταν που θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε. Μίζερες συνθήκες λειτουργίας. Αδύναμος οικονομικά ο ΠΑΟΚ, αδύναμος και αγωνιστικά. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Να αποδώσει η μεγαλειώδης επένδυσή του στην ΠΑΕ. Να αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ αγωνιστικά. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ. Αγαπά την πατρίδα του, την Ελλάδα. Είναι βαθιά πατριώτης. Δεν βλέπει επιχειρηματικά τον ΠΑΟΚ. Θέλει να φτιάξει ομάδα διεθνών προδιαγραφών. Και να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη συμπρωτεύουσα όχι στα λόγια, αλλά στα έργα. Είναι παθιασμένος. Δεν μετρά το κόστος της επιτυχίας. Αγανακτεί με την αποτυχία, αλλά επιμένει. Είναι τρελαμένος με την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ: «Συμφωνήσαμε με όλους ανεξαιρέτως ότι θέλουμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Θα έρθει στον ΠΑΟΚ για να είναι έτοιμος να παίξει την Κυριακή. Ψάχνουμε έτοιμους παίκτες. Τέτοιους που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτή είναι και η σαφής οδηγία του Ιβάν Σαββίδη. Μεταγραφές θα γίνονται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Έχω πει και θα το ξαναπώ: Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει μόνο παίκτες που είναι καλύτεροι από αυτούς που έχει και θα μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο. Είμαι σαφής σε αυτό. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του ΠΑΟΚ».

Για τους ρόλους στην ιεραρχία της ΠΑΕ: «Ουσιαστικά υπάρχει ιεραρχία. Ανατέθηκε σε εμένα η ευθύνη για το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Σε συνεργασία πάντα με τον Ιάκωβο Αγγελίδη και τον Φρανκ Αρνεσεν. Υπάρχει καθαρή επικοινωνία. Πρέπει να λειτουργούμε ως συγκοινωνούντα δοχεία. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι ο πρόεδρος. Ο Φρανκ Αρνεσεν αθλητικός διευθυντής. Δεν ήρθα εγώ για να φύγει οποιοσδήποτε άλλος. Να είμαστε σοβαροί. Ως διοικητικός παράγοντας, είμαι ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όσον αφορά τον Λούμπος Μίχψελ, θα έχει την ευθύνη για τα θέματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτός συνόρων. Ο Γιώργος Κούδας δεν έχει ρόλο στον ΠΑΟΚ. Είναι ο ΠΑΟΚ. Τεράστια προσωπικότητα, με γνώσεις. Ξέρει το ποδόσφαιρο. Είναι κοντά μας ως προσωπικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη. Γι’ αυτόν η πόρτα της ΠΑΕ είναι διάπλατα ανοικτή».

Για το αν έχουν γίνει λάθη: «Εάν δεν είχαν γίνει λάθη θα ήταν διαφορετική η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι εντεταλμένος να καταγράψω αυτά τα λάθη. Είμαι εντεταλμένος να βοηθήσω για να τα διορθώσουμε. Κυρίως να αποφύγουμε την επανάληψή τους».

Για την απογοήτευση του κόσμου του ΠΑΟΚ: «Στα χέρια των παραγόντων και των προπονητών και στα πόδια των παικτών είναι να τους γοητεύσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι αετός και ο κόσμος τα φτερά του. Έτσι μεγάλωσα εγώ…».