Απίστευτες καταγγελίες για Περέιρα!

274

Ο Μέλο Περέιρα είναι ο πρόεδρος της ελληνικής ΚΕΔ που ήρθε με τις ευλογίες της FIFA για να… φτιάξει την διαιτησία. 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι καταγγελίες του Μάρκο Φερέιρα, ενός πρώην Πορτογάλου διεθνή διαιτητή που αποσύρθηκε όταν στην προεδρία της πορτογαλικής ΚΕΔ ήταν  ο Περέιρα.

Ο πρώην διαιτητής είπε στην «AS»: 

«Ο Μέλο Περέιρα τηλεφωνούσε στους διαιτητές πριν τους αγώνες της Μπενφίκα. Πριν ή μετά από αγώνες άλλων ομάδων, δεν το έκανε ποτέ. Το έκανε στα παιχνίδια της Μπενφίκα. Δε θα πω ότι ζητούσε από τους διαιτητές να ευνοήσουν το συγκεκριμένο σύλλογο. Αυτό που λέω, είναι ότι το έκανε επειδή ξέρει ότι η Μπενφίκα είναι ο μόνος σύλλογος που τον υποστηρίζει. Οπότε, δε θέλει κανένα διαιτητή που θα δημιουργήσει πρόβλημα στη Μπενφίκα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ορίστηκα στον αγώνα της Μπενφίκα, μου τηλεφώνησε και μου συνέστησε να είμαι προσεκτικός. Δε με πήρε ποτέ, πριν από παιχνίδι της Πόρτο για παράδειγμα. Και αυτό δεν το έκανε μόνο με μένα, αλλά και με άλλους συναδέλφους μου» δήλωσε ο Φερέιρα…

Μετά τον ορισμό του στον τελικό Κυπέλλου, ανάμεσα σε Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενημερώθηκε ότι υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία, σε μια σεζόν που αρχικά, είχε γίνει διεθνής! Την προηγούμενη σεζόν, είχε οριστεί σε τρία παιχνίδια της Μπενφίκα, από τα οποία στα δύο, έχασε… «Σοκαρίστηκα όταν το έμαθα. Ήταν μόλις 15 ημέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου. Δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι θα με έστελναν στη δεύτερη κατηγορία. Ήταν πολύ περίεργο! Η μόνη εξήγηση που μπορώ να βρω είναι ότι την προηγούμενη σεζόν στα τρία παιχνίδια της Μπενφίκα που σφύριξα, έχασε στα δύο. Και εγώ και αρκετοί συνάδελφοι μου, λάβαμε κλήσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα, την εβδομάδα που είχαμε οριστεί σε παιχνίδια της Μπενφίκα. Ο Βίτορ Περέιρα είχε πολλούς εχθρούς και αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων εντός της Επιτροπής Διαιτησίας. Δεν ήταν αρεστός εκεί, αλλά είχε τη στήριξη της Μπενφίκα. Στο παιχνίδι με τη Μπράγκα, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και για τους δύο. Μετά από εκείνον τον αγώνα, η Μπενφίκα διαμαρτυρήθηκε και μου είπαν ότι δε θα τους σφύριζα ποτέ ξανά. Όντως, από τότε, δε σφύριξα ποτέ κανένα άλλο σημαντικό παιχνίδι της Μπενφίκα»

“Μετά το Μπράγκα-Μπενφίκα, ορίστηκα στο Ρίο Άβε-Μπενφίκα. Κατά τη διάρκεια εκείνης της εβδομάδας, μου τηλεφώνησε δύο φορές. Την Τρίτη και την Πέμπτη. Την Πέμπτη μου είπε ότι αν έκανα ένα καλό παιχνίδι, θα με όριζε στο Μπενφίκα-Πόρτο τον Απρίλιο. Είπε να είμαι προσεκτικός επειδή «ήταν το παιχνίδι τίτλου για τη Μπενφίκα”. Του είπα πως δεν ήταν το παιχνίδι του τίτλου για τη Μπενφίκα, επειδή είχε τέσσερις βαθμούς διαφορά από την Πόρτο και μου απάντησε… “Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις εναντίον της Πόρτο τον Απρίλιο με ένα πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών, αντί για δύο ή για ένα». Η Μπενφίκα κέρδιζε 1-0 όταν καταλόγισα ένα πέναλτι στη Ρίο Άβε και απέβαλλα τον αρχηγό της. Η Ρίο Άβε έκανε την ανατροπή με 2-1, αλλά οι αποφάσεις ήταν σωστές. Ο Περέιρα δε μου τηλεφώνησε ξανά από τότε και δεν ορίστηκα στο Μπενφίκα-Πόρτο».