Απίστευτη επίθεση Άδωνη σε Σαββίδη : «Γκελ Μπουρντάν! Εδώ δεν είναι Ρωσία!»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την επίθεση που έκανε η Νέα Δημοκρατία στον Ιβάν Σαββίδη και άφησε να εννοηθεί ότι το… πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Είπε μεταξύ άλλων ο Γεωργιάδης στο Αθλητικό Μετρόπολις :

“Εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι δεν αποφασίζει ο Άδωνις, ο Σαββίδης ή ο… Μάριος, ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Αυτό το αποφασίζει ο ελληνικός λαός. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να λέμε πράγματα γιατί μετά μπορεί να μετανιώσουμε. Εδώ δεν είναι Ρωσία, εδώ είναι Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι διαπλοκή; Είναι επιχειρηματίας και θέλει να πάρει Μ.Μ.Ε. Εμείς με τον Κώστα Καραμανλή προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό, με τον βασικό μέτοχο. Να μην μπορεί ένας ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. να παίρνει δημόσια έργα. Μας είπε περίπου ότι θα πάρει κανάλι να πολεμάει τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό που του λέμε “Γκέλ Μπουρντάν”! Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς, ρε; Σε ποια χώρα είσαι; Εδώ έχει δημοκρατία. Σε όποιον αρέσει και σε όποιον δεν αρέσει. Τι νομίζει; Ότι θα φοβηθεί η Νέα Δημοκρατία; Τι είναι η Νέα Δημοκρατία; Τίποτα μαζεμένα παιδάκια; Η συνέντευξη που έδωσε, δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή χώρα. Ταιριάζει σε άλλα καθεστώτα.

Ο Σαββίδης διέβη τον Ρουβίκωνα. Έπαψε να είναι επενδυτής και έγινε στέλεχος της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ. Μόνος του επέλεξε να μην είναι επενδυτής ή ιδιοκτήτης ομάδας, αλλά κομματικό στέλεχος του Σύριζα και των ΑΝΕΛ. Δικαίωμά του. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει, είναι να έχει ταυτόχρονα δύο ρόλους. Στις δυτικές κοινωνίες, δεν γίνεται να είσαι και επιχειρηματίας και στέλεχος κόμματος. Αυτά μπορεί να γίνονται στην Ρωσία του Πούτιν, όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πήρε τη ΣΕΚΑΠ με 5.000.000 ευρώ. Τόσο δεν κάνει ούτε το εργοστάσιο. Ποιος σας λέει σε ένα τόσο χαμηλό τίμημα, δεν προϋπολόγιζε τα ενδεχόμενα φορολογικά πρόστιμα. Και λόγω αυτών των προβλημάτων την αγόρασε τόσο φθηνά; Εγώ δεν ήμουν υπεύθυνος ιδιωτικοποιήσεων. Θυμάμαι, όμως, ότι τότε προσπαθούσαμε να μην πάει η ΣΕΚΑΠ σε τουρκικά χέρια.

Γιατί πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές τροπολογίες για έναν επενδυτή; Να φέρει η κυβέρνηση την τροπολογία να την δούμε με διαφάνεια. Επειδή τυγχάνει να συμπαθεί τον κ. Σαββίδη, μπορεί να του διαγράφει πρόστιμα; Ο πρωθυπουργός μπορεί να διαγράφει πρόστιμα στους φίλους του;”.