Απίστευτη καταγγελία Πατέρα για Κούγια!

«Βόμβες» από τον Νικόλα Πατέρα σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται το Koriopolis. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πέρασε στην αντεπίθεση μετά τα όσα κατέθεσε σε βάρος του ο Αλέξης Κούγιας πως ήταν κεντρικό πρόσωπο πίσω από τις υποθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης και του Koriopolis. Συγκεκριμένα, ο κ. Πατέρας υποστήριξε πως ο γνωστός ποινικολόγος άλλαξε άρδην στάση όταν πήρε χρήματα από τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Πατέρας ανέφερε: «Τον Μάρτιο του 2011 με πήρε ο Κούγιας και ζήτησε να με δει. Μου είπε για τον πόλεμο που δεχόταν η Παναχαϊκή και μου ζήτησε βοήθεια. Εγώ όμως ήμουν τελείως εκτός ποδοσφαίρου τότε. Αργότερα ξαναήρθε και μου έφερε τις περιβόητες κασέτες. Αυτό που του είπα ήταν να πάει στη δικαιοσύνη. Ο Κούγιας βέβαια ήδη κατέθετε στη δικαιοσύνη για τους κατηγορούμενους και προσπαθούσε να δέσει την υπόθεση. Μέχρι το 2015 ουδέποτε με ανέφερε, αλλά μετά το 2015 το γύρισε. Έδωσε κάποιους ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό και σας λέω ξεκάθαρα ότι αυτό ήταν το κίνητρο για να αλλάξει τις καταθέσεις του. Μέχρι τότε κατηγορούσε τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη και μετά άρχισε να κατηγορεί εμένα. Εισέπραξε χρήματα από τον Ολυμπιακό και άλλαξε στάση. Από εκεί που θα καθάριζε το ποδόσφαιρο έγινε… δικηγόρος του Ολυμπιακού. Δικαίωμα του, βέβαια».

Δεν έμεινε, ωστόσο, μόνο εκεί και συνέχισε: «Ο Κούγιας έχει χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη, πιέζοντας με τις καταθέσεις του. Δημιουργούσε ένα κλίμα ότι είναι πάντα ο αδικημένος και πρέπει να βοηθηθεί. Σκοπός του ήταν να ανεβάσει την ομάδα του. Ό,τι έκανε στην Β’ και στην Γ’ Εθνική ο Κούγιας, το ίδιο κάνει και σήμερα. Χρησιμοποιεί νομικά τερτίπια για να ανεβαίνει η ομάδα του. Είπε ότι κρατούσα την τρίτη κασέτα για να μπορώ να εκβιάζω τον Πιλάβιο. Γιατί να εκβιάσω τον Πιλάβιο; Τι κίνητρο έχω; Από το καλοκαίρι του 2010 είχα φύγει από το ποδόσφαιρο. Σε 7 χρόνια ο Κούγιας, έχει αλλάξει 7 φορές την κατάθεσή του. Η συνάντηση που λέει ότι έγινε με τον Αλαφούζο και τον Θωμαΐδη, στην οποία ήμουν κι εγώ και αυτός, για να ρίξουμε τον Μαρινάκη, είναι παραμύθια. Σε άλλη κατάθεσή του έχει πει ότι έγινε συνάντηση και με τον Μελισσανίδη και τον Κακέτση. Ούτε αυτή η συνάντηση υπάρχει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλους κατηγορούμενους της υπόθεσης. «Από τους κατηγορούμενους ξέρω τον Κομπότη, τον Μπέο και ήξερα και τον μακαρίτη τον Μάκη Ψωμιάδη. Τους ήξερα σας πρόεδρος της Super League, μίλαγα με όλους. Δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ κανένας για να στήσω κάποιο παιχνίδι. Δεν μου ζήτησαν ποτέ τίποτα, ούτε ο Μπέος, ούτε κανείς. Ο Μπέος με συνάντησε το 2009, μαζί με τον Καλογιάννη, και μου ζήτησαν οικονομική βοήθεια της Super League προς την Β’ Εθνική. Όταν ο Μπέος ανέβηκε στην Super League εγώ είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Τον Κομπότη όταν τον γνώρισα μου φάνηκε σοβαρός παράγοντας. Υπάρχει και μια συνομιλία μου με τον Ψωμιάδη, όπου μου λέει για ένα ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Με προειδοποίησε για την διαιτησία. Εγώ του είπα να πάει και να τα πει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Πιλάβιο, τον οποίο συνηθίζαμε μεταξύ μας να τον αποκαλούμε ‘ψηλό Σισέ’. Ο Ψωμιάδης επιβεβαιώθηκε για την διαιτησία σε εκείνο τον αγώνα».

Ο Νικόλας Πατέρας έκανε λόγο για κενά στη συγκέντρωση στοιχείων για την υπόθεση τονίζοντας ότι η UEFA θα έπρεπε στις εκθέσεις της να περιλαμβάνει και ποια πρόσωπα έπαιξαν τα στοιχήματα, ενώ επισήμανε πως η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έχει πολλά περισσότερα στοιχεία και κυρίως έχει καταθέσεις ποδοσφαιριστών!

Όσο για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Νικόλας Πατέρας είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην Ελλάδα στήνονται παιχνίδια. Ένα παιχνίδι μπορεί να στηθεί και χωρίς τους ποδοσφαιριστές. Να στηθεί με τον διαιτητή και τον παράγοντα. Η πιο διεφθαρμένη ομοσπονδία ήταν η ΕΠΟ. Τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για να καθαρίσει το απόστημα, να μπουν μέσα καθαροί και άφθαρτοι άνθρωποι. Ο μόνος τρόπος να λυθούν τα προβλήματα είναι να μοιράζεται το χρήμα. Ο πρώτος, που βγαίνει στο Champions League, να κρατάει τα μισά και τα άλλα μισά να τα μοιράζει στις άλλες ομάδες».

Πηγή: sport-fm.gr