«Αρετόπουλος και Κομίνης φταίνε για το Grexit»

70

Ο σύμβουλος διαιτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, για το VAR, το γκολ με την ΑΕΚ και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα εόπε στον Arena FM:

Για το φετινό πρωτάθλημα: Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε φέτος. Τη μία έφταιξε ένα ρολό. Ο κ.Όσκαρ πήρε το όσκαρ διαιτησίας. Ήταν η καλύτερη νίκη του Ολυμπιακού φέτος.

Για το πως είναι η ΚΕΔ: Όταν πρωτοπήγαμε στη ΚΕΔ ,με τον Γιώργο Μπήκα βρήκαμε παρόμοια κατάσταση με πριν 2 χρόνια. Πρώτα έπρεπε να δούμε τα πράγματα από κάτω προς τα πάνω. Και μετά ποιους πρέπει να κόψουμε. Έτσι τους είπαμε παίξτε για τον εαυτό σας και τη διαιτησία και μετά θα δούμε τι θα γίνει.

Για την εποπτεία του Περέιρα: Καταρχάς είναι προσβολή για τον Έλληνα διαιτητή. Δεν υπήρχαν παλιοί Έλληνες διαιτητές; Όσο αναφορά τον διαιτητή σαν διαιτητή του έδωσε να καταλάβει ότι παίζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν δυνατές προσωπικότητες να στηρίζουν τον εαυτό τους και τις επιλογές τους. Θέλουν να νιώσουν ότι κάποιοι τους προστατεύουν. Αυτό κάνουν με τα σφυρίγματά τους.

Για το ρόλο του στον ΠΑΟΚ: Λέω στους παίκτες τι πρέπει να προσέχουν, τις αλλαγές που γίνονται κλπ. Πολλές φορές κάνουμε μια δύσκολη δουλειά. Αλλά πρέπει να την κάνουμε πάντα. Αυτό που τους λέω είναι “τελείωσε πάμε μπροστά. Ότι έγινε έγινε”.

Για τους παίκτες: Παίζουν για τον εαυτό τους και μετράνε τους βαθμούς στον αγωνιστικό χώρο.

Για κάποιους διαιτητές φέτος: Αν νομίζουν ότι μπορούν να σταθούν σε γήπεδα κάνουν λάθος. Ας υποβάλουν την παραίτησή τους μόνοι τους. Οι Αρετόπουλος και Κομίνης φταίνε για το GREXIT.

Για τον Κομίνη και τον βοηθό: Έδειξαν σέντρα και μετά το άλλαξαν. Δε ξέρω γιατί εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να αμφισβητήσουν την αλήθεια. Θα το δούμε στο VAR από εδώ και πέρα. Αλλά όπως είπε ένας βετεράνος Πορτογάλος θα είναι έρωτας χωρίς απόλαυση.

Για το VAR: Το περισσότερο που θα ωφελήσει είναι το οφσάιντ ή πέναλτι που δεν ήταν τελικά. Αλλά πάλι είναι το ίδιο γιατί σε τρεις περιπτώσεις που το γκολ είναι οφσάιντ και ακυρώνεται υπάρχουν άλλες τρεις φάσεις που τις διακόπτει ο επόπτης και δεν είναι. Απλώς θα περιορίσει την καχυποψία.

Για το γκολ του Βαρέλα: Το γκολ είναι πεντακάθαρο φαίνεται από την αντίδραση του Μπάρκα. Αν παρεμποδιζόταν θα σήκωνε τα χέρια του. Είναι η φυσιολογική αντίδραση. Αυτός έκατσε κάτω σα να το παραδεχόταν.

Για τον πιθανό τελικό κυπέλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Έχουν γίνει και χειρότερα. Πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση και προγραμματισμός. Τι θέλουμε πάλι άδειο γήπεδό; να γελάνε μαζί μας οι Ευρωπαίοι; Παλιά είχαμε φιλάθλους και από τις δύο ομάδες και ήταν όλα καλά. Πέρσι ήταν λάθος της αστυνομίας. Έπρεπε οπωσδήποτε να φυλαχτεί η αερογέφυρα. Ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε εφτά αγωνιστικές. Που να μην ήταν και χαλίφης ο κ. Σαββίδης. Ο μοναδικός που ήρθε και βοηθάει να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο.

Για την περίπτωση φιέστας με τον Πλατανιά: Με τον Πλατανιά το γήπεδο θα είναι ανοιχτό. Η φιέστα θα πρέπει να γίνει.