Ο «παπάς» ότι… ο Άρης στρέφεται εναντίον του Ηρακλή

Τα τελευταία 24ωρα στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) έχει γίνει… σημαία η 18σελιδη προσφυγή που κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Μάλιστα, γίνεται μία προσπάθεια να «κατηγορηθεί» ο Άρης σαν σύλλογος για την κίνησή του αυτή, η οποία εξισώνεται (για να μην πω ότι έχει υπερκαλύψει πλέον) με τις δύο (όλως τυχαίως τις ξεχάσατε ε;) ψηφοφορίες στη Super League, που «έριξαν» (με το νου τους…) τον Ηρακλή δυο φορές. Ψήφους που δικαιολογήθηκαν ως… πρόταση της νομικής υπηρεσίας της Λίγκας (αλήθεια δεν θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί μετά το χαστούκι του 5-0 από το διαιτητικό;).

Στο δια ταύτα λοιπόν: όντως από την προσφυγή φαίνεται πως ο Άρης στρέφεται εναντίον του Ηρακλή. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση όμως είναι ότι κανείς δε λέει πως για να «δικαιολογήσει» την παρουσία του αύριο ο Άρης στο διαιτητικό, αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει. Όπως επίσης προκαλεί (ξανά) εντύπωση το ότι κανείς δε λέει πως σε περίπτωση που το διαιτητικό δικαιώσει τον Ηρακλή, τότε η προσφυγή του Άρη πάει στα σκουπίδια, αφού δεν μπορεί το ίδιο δικαστήριο να βγάλει απόφαση και μετά από λίγο να την αναιρέσει. Το δικαστήριο ΔΕΝ πρόκειται να καταδικάσει τον Ηρακλή λόγω της προσφυγής του Άρη! Αν ο Ηρακλής υποβιβαστεί θα οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διοίκησή του κι έπειτα σε εκείνους που ψήφισαν να καταταγεί προτελευταίος στη βαθμολογία.

Ο Άρης έπρεπε να βρει τρόπο να είναι αύριο στο δικαστήριο, ώστε σε περίπτωση που τελικά αποφασιστεί υποβιβασμός του Ηρακλή, να διεκδικήσει τη θέση του και να μην αφήσει τον Λεβαδειακό να παίζει μπάλα μόνος του. Αν δεν έκανε προσφυγή ο Άρης τότε αύριο το δικαστήριο θα εξέταζε αν θα πέσει ο Ηρακλής κι αν θα μείνει ο Λεβαδειακός. Τώρα όμως υπάρχει και ο Άρης.

Για εκείνους που πιθανόν αναρωτηθούν για ποιο λόγο δεν περίμενε ο Άρης πρώτα να βγει η απόφαση για τον Ηρακλή και στη συνέχεια να κινούνταν αναλόγως, υπάρχει και πάλι απάντηση: το δικαστήριο, χωρίς να κάνει προσφυγή ο Άρης, θα αποφάσιζε ποιος θα μείνει κατηγορία. Ο Ηρακλής ή ο Λεβαδειακός. Πλέον υπάρχει και ο Άρης, που ΟΦΕΙΛΕ να κάνει προσφυγή και κατά του Ηρακλή για να αποδείξει ότι υπάρχει έννομο συμφέρον και λόγος να βρίσκεται αύριο στο διαιτητικό.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι αν το δικαστήριο αποφασίσει αύριο υποβιβασμό του Ηρακλή, ΔΕΝ θα το κάνει λόγω της προσφυγής του Άρη. Όποτε όλοι εσείς οι ηθικολόγοι, ζώντας στον δικό σας μικρόκοσμο, μπορείτε να συνεχίσετε να «μαλώνετε» τον Άρη.