«Αυτός είναι ο στόχος του Ηρακλή»

19

Ο Χοσέ Μάνουελ Ρόκα υπογράμμισε τους λόγους που η νίκη της ομάδας του δίνει ψυχολογία στη δύσκολη συνέχεια του Ηρακλή στο πρωτάθλημα. Παράλληλα στάθηκε και στην πίεση που υπάρχει στους κυανόλευκους όπως και στο πρόβλημα που υπάρχει στο σκοράρισμα.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Ηρακλή:

«Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς, που ήλθε και με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο ημίχρονο, σε έναν αγώνα που είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η αιτία (σ.σ των χαμένων ευκαιριών) είναι η πίεση που αισθάνονται τα παιδιά, αδυνατώντας, λόγω άγχους, να κατεβάσουν σφυγμούς, με συνέπεια να μην μπορούν να πετύχουν το γκολ.

Το “πρέπει” είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτό το “πρέπει” οφείλουμε να το μετατρέψουμε σε δύναμη και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και σε δύναμη υποστήριξης ο κόσμος στην κερκίδα.

Αν έχουμε ηρεμία στον επιθετικό τομέα και πειθαρχία στην άμυνα θα έρθουν και άλλες νίκες στη συνέχεια. Με τον πανικό δεν μπορείς να κερδίσεις. Καμιά φορά τα παιχνίδια εξελίσσονται περίεργα. Για παράδειγμα, στον Κισσαμικό δεν είχαμε ευκαιρίες, αλλά πήραμε τη νίκη.

Ο στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όλα τα άλλα είναι θεωρία και στην Ελλάδα μένουμε πολύ στη θεωρία και στο “αν”. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από τα παιδιά, που τα δίνουν όλα μέσα στον αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες της Σπάρτης, που ενώ θα ήταν λογικό να είναι “ξενερωμένοι” με όσα συμβαίνουν στην ομάδα τους, πάλεψαν σκληρά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όσο το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο πρέσαραν και έδωσαν δυνατές μάχες, ενώ στο τέλος προσπάθησαν να ισοφαρίσουν».