Βασιλειάδης: «Κατατίθεται η τροπολογία και για τον Ηρακλή»

29

Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε χαρμόσυνες ειδήσεις για τον Ηρακλή.

Ουσιαστικά μετέφερε την τροπολογία που θα υπάρξει στην επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να αποτελέσει λύση σωτηρίας για τον Ηρακλή άλλα και άλλες ομάδες που έχουν «πνίγει» απο αμαρτιές παλιότερων διοικήσεων. Με αυτή την διαδικασία ο Ημίθεος θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να λειτουργήσει κανονικά, χωρίς προβλήματα, προκειμένου να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Ηρακλής ήρθε να πληρώσει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσε η ΕΕΑ, αφού άφησε ανθρώπους που δεν μπορούσαν και δεν είχαν την δυνατότητα να ασχοληθούν με τον Ηρακλή. Στον νέο νόμο υπάρχουν διατάξεις για ομάδες που έχουν προβλήματα σαν τον Ηρακλη. Τα χρέη δεν παραγράφονται άλλα δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζουν οι νέες διοικήσεις τα χρέη.

Η ομάδα είναι μια ανώνυμη εταιρία και μια ανώνυμη εταιρία έχει μια συνέχεια. Τώρα ερχόμαστε να το διορθώσουμε με την διάταξη που θα υπάρξει στον αθλητικό νόμο. Δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια που κάναμε στο παρελθόν. Θέλουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όρους και κανόνες που θα λειτουργήσουν. Χωράει μια τροπολογία για τον Ηρακλή, ώστε να μην ζημιώνεται το κράτος, οι ιδιώτες και η ΠΑΕ.

Θα μπορεί να πληρώνει το 50% των οφείλων σε παίκτες και προπονητές, το 50% για οφειλές προς το δημόσιο . Οι οφειλές προς ιδιώτες “παγώσουν” μέχρι να γίνει η εκκαθάριση και να αποδοθούν οι ευθύνες σε φυσική πρόσωπα. Αν και τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών , τότε θα πρέπει να μπει η νέα ΠΑΕ σε μια διαδικασίας διευθέτησης της οφειλής. Είναι μια κίνηση για να μπορέσουν οι ΠΑΕ να σταθούν στα πόδια τους”.

Πηγή: iraklis1908.gr