Βασιλειάδης σε Λίγκα: Διαλέξτε… πλάνο

41

Δύο είναι τα πλάνα του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για το μεταβατικό πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19, ώστε να καταλήξουμε σε αυτό με τις 12 ομάδες της σεζόν 2019-20, που είναι και η μεγάλη επιθυμία του.

Το ένα είναι αυτό με τις 20 ομάδες και τους δύο ομίλους των 10, αλλά πλέον υπάρχει και δεύτερο πλάνο. Πρόκειται για πρωτάθλημα με 16 ομάδες, όπως ήταν δηλαδή το εφετινό, αλλά με πλέι οφ και πλέι άουτ για τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τον υποβιβασμό. Οπου υποβιβασμό βάλτε “Super League 2”, αφού μην ξεχνάτε πως από τη μεθεπόμενη σεζόν θα τεθεί σε λειτουργία το περίφημο σχέδιο των δύο Λιγκών.

Από το δεύτερο πλάνο των 16 ομάδων θα προκύψουν 12 για το 2019-20 και για να γίνει αυτό θα “παλέψουν” για την αποφυγή της Super League 2 ομάδες από την 9η έως την 14η θέση (οι δύο τελευταίες θα “πέσουν” απευθείας).

Αυτά ως προς την ανάλυση των πλάνων. Το νέο είναι ότι δεν θα έχουμε άλλα. Αυτά είναι, πάπαλα. Πλέον, ΕΠΟ και Λίγκα αποφασίζουν αφού πρώτα κάτσουν και αναλύσουν όλες τις παραμέτρους. Το καινούργιο πλάνο που προέκυψε είναι πιο “μια κι έξω”. Το άλλο, αυτό με τους ομίλους, τραβάει περισσότερο σε χρονική διάρκεια, φαίνεται πιο πολύπλοκο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πολλούς υποστηρικτές.

Στο συγκεκριμένο πλάνο των 20 ομάδων τα πράγματα αναφορικά με τη Football League είναι γνωστά. Ανεβαίνουν ΟΦΗ, Αρης, Παναχαϊκή και Κισσαμικός, ενώ μένουν Κέρκυρα και Πλατανιάς. Στο πλάνο των 16 ομάδων δεν διαφοροποιείται κάτι σε σχέση με αυτά που ισχύουν τώρα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει τα πλάνα στα χέρια του, θα ενημερώσει άμεσα όλες τις ομάδες και η Ομοσπονδία με τον συνεταιρισμό θα κρίνουν πιο από τα δύο είναι το καλύτερο για να αποτελέσει το περιβόητο μεταβατικό πρωτάθλημα πριν από αυτό με τις 12.