«Βλέπω ένα μπλοκάρισμα. Κάποιοι είναι σα να κοιμούνται»

Όπως συνήθως συμβαίνει, οι συνεντεύξεις Τύπου του Ίγκορ Τούντορ έχουν μεγάλη διάρκεια και βγάζουν… ειδήσεις. Ο Κροάτης παραδέχθηκε πως ήταν κι εκείνος αγχωμένος, έκανε λόγο για παίκτες που κάποιες φορές… κοιμούνται, ενώ εξήγησε γιατί στον αγώνα Κυπέλλου με τα Χανιά, έχρισε αρχηγό τον Τζαβέλλα.

Για την αντίδραση… ανακούφισης μετά το γκολ του Τζαβέλλα: «Ημουν αρκετά αγχωμνένος. Θα πρέπει να μάθω να διαχειρίζομαι καλύτερα τον εαυτό μου. Είναι σημαντικό ότι συνεχίζουμε με νίκες. Είμαι ικανοποιημένος. Μπορεί να μην παίξαμε καλά κι αρκετοί παίκτες να ήταν κάτω από το μέσο όρο της απόδοσής τους, αλλά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για τους παίκτες του: «Βλέπω στους ποδοσφαιριστές μου μία ψυχολογική πίεση, ένα μπλοκάρισμα. Έχουν διαφορετική εικόνα από τις προπονήσεις. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, αλλά σήμερα ήταν κάτι που δεν μας άφηνε να παίξουμε καλά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει την κρίση: «Δεν σκέφτομαι περί κρίσης. Αυτό που μετράει είναι ότι πήραμε τρεις νίκες. Πλέον είμαστε πιο κοντά βαθμολογικά στη δεύτερη θέση, που είναι και ο στόχος μας. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι σα να κοιμούνται και πρέπει να βελτιωθούμε στην πορεία».

Για τις αλλαγές που έκανε: «Αν είχα τη δυνατότητα θα ήθελα να αλλάξω 7-8 παίκτες. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν μπορούσαμε να κυριαρχήσουμε στα χαφ όταν είχαμε τρεις παίκτες εκεί και τρεις από πίσω να τους βοηθούν. Είχαμε ένα παίκτη παραπάνω στα χαφ και δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον αγώνα. Δεν θέλω να είμαι επικριτικός. Δικαιούμασταν να κερδίσουμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα. Αλλά είναι φυσιολογικό ως προπονητής να θέλω το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές μου».

Για το ότι ο Τσίμιροτ δεν έπαιξε και ο Αντόνις έμεινε εκτός αποστολής: «Ο Αντόνις έπαιξε 20 λεπτά και δυστυχώς στον πάγκο δεν μπορούμε να έχουμε δέκα παίκτες, αλλά επτά. Πάντα συζήτηση αν θα πρέπει αν ε΄χεις 5-6 με ίδια χαρακτηριστικά ή παίκτες με διαφορετικά. Το θέμα είναι ότι έχουμε αρκετούς παίκτες στην ίδια θέση, ίδιου επιπέδου, οπότε πρέπει να διαλέξουμε από αυτούς».

Για το αν υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης: «Σήμερα είδα την ομάδα μου λίγο κουρασμένη. Περίμενα περισσότερα, να είμαστε πιο επιθετικοί γι’ αυτό και στο ημίχρονο επικεντρώθηκα στα τρεξίματα. Είναι αλήθεια ότι έχει αρχίσει νωρίς η σεζόν, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Εχουμε πολλά παιχνίδια και πρέπει να πάρουμε νίκες μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος οπότε και θα έχουμε μία εβδομάδα ξεκούρασης».

Για τον Τζαβέλλα και ότι τον έβαλε αρχηγό στο Κύπελλο: «Ο Τζαβέλλας ήταν πολύ ακλός και στο κύπελλο. Γενικά όταν είναι συγκεντρωμένος 90 λεπτά είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Εχει ένα πρόβλημα συγκέντρωσης και όταν τη χάνει δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Τώρα γνωρίζω ότι θα πρέπει να του το υπενθυμίζω και να κερδίζουμε ένα σημαντικό παίκτη για μας».