Γενική εκκαθάριση στη διαιτησία!

Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν στο ελληνικό  ποδόσφαιρο το τελευταίο τρίμηνο, επιβεβαίωσαν τις επιφυλάξεις που εκφράσαμε το περασμένο καλοκαίρι για την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του «μοντέλου Περέιρα» που επέβαλαν στην ΕΠΟ η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ.

#  Η κλοπή του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ με την συμμετοχή του Αρετόπουλου, του Κομίνη και άλλων συναδέλφων τους (διαιτητών και βοηθών), απέδειξε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πως οι λύσεις που επέβαλαν οι επιτελείς της ευρωπαικής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, πλήγωσαν ακόμα περισσότερο το προϊόν.

#  Οι μνημονιακού τύπου αποφάσεις των δυο ομοσπονδιών, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητη η ελληνική διαιτησία με τα γνωστά αποτελέσματα. Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων δεν καθορίστηκε από τα αποτελέσματα τους στους αγωνιστικούς χώρους αλλά από τον τρόπο που επηρεάζονται (ή μάλλον ελέγχονται οι διαιτητές).

#  Η θητεία του Περέιρα στην ΚΕΔ της ΕΠΟ, είναι αποτυχημένη όχι γιατί ο Πορτογάλος δεν ήθελε αλλά γιατί δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση. Είναι προφανές ότι ο Τριτσώνης, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, επέτρεψε να δημιουργηθούν συνθήκες που έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να κλέψει έναν τίτλο που δεν της ανήκει.

#  Θεωρώ πως είναι αδύνατο να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα χωρίς ριζικές αλλαγές τόσο στην ΚΕΔ όσο και στις λίστες των διαιτητών. Απαιτείται γενική εκκαθάριση. Το μοντέλο απέτυχε παταγωδώς. Η κόκκινη… παράγκα αντικαταστάθηκε από την κίτρινη και το ποδόσφαιρο πληγώθηκε ακόμα περισσότερο. Η – φαινομενική όπως αποδείχθηκε- ηρεμία τινάχθηκε στον αέρα όταν ο ΠΑΟΚ έδειξε να ξεφεύγει στον βαθμολογικό πίνακα.

#  Είναι αδιανόητο να ξεκινήσει η νέα σεζόν με τους Περέιρα – Τριτσώνη στην ΚΕΔ και τους Αρετόπουλο, Κομίνη, Μάνταλο, Καλογερόπουλο, Στυλιάρα, Ποντίκη και άλλους ίδιου… τύπου διαιτητές και βοηθούς στις λίστες. Σε περίπτωση που ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ έχουν αντίθετη γνώμη, μπορούν να αναλάβουν την διοίκηση της ΕΠΟ. Αν η εκλεγμένη διοίκηση της ομοσπονδίας δεν έχει την δυνατότητα να αποφασίζει για την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθήσει να βρίσκεται στη θέση της.

#  Ασκώ διοίκηση σημαίνει, αποφασίσω, επιλέγω, παίρνω ρίσκα και αν χρειαστεί προχωρώ σε ρήξεις προκειμένου να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΕΠΟ έχουν την διάθεση αλλά όχι τη δυνατότητα να διοικήσουν. Αποκλειστικά την ευθύνη έχουν οι επιτελείς της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ που θέλουν να ελέγξουν με τρόπο που θυμίζει… νταβατζήδες, το ελληνικό ποδόσφαιρο.

#  Τι θα γίνει με τους διαιτητές του τελικού; Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί ο Τριτσώνης σκοπεύει να βάλει σίγουρα το δικό του…

ΠΗΓΗ:INPAOK