Γιάχος για διαιτησία, Τζήλο και VAR

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Θανάσης Γιάχος μίλησε στην EΡΑ ΣΠΟΡ το Σάββατο 22/12 και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Τζήλος ενώ εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το VAR αλλά και γενικότερα για τον χώρο της διαιτησίας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη φάση στο χέρι του Μανιάτη στον τελικού κυπέλλου Αστέρας – Ολυμπιακός το 2013:

– Δεν μπόρεσα να δω ποτέ τι έγινε σε αυτήν τη φάση. Ο συνάδελφός μου που ήταν κοντά μου είπε ότι ήταν ακούσιο. Μου το είπε επανειλημμένα. Και επειδή η μπάλα βγήκε άουτ τον ξαναρώτησα και μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Τον άκουσα αλλά δυστυχώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Τριτσώνης.

– Για τον Τζήλο:

Είναι πολύ καλό παιδί και καλός διαιτητής. Να μην το βάλει κάτω και να συνεχίσει. Όλους μας πονάει αυτό που έγινε. Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο κρούσμα. Ακόμα και λάθος να έκανε, κάθε φόρα ου γίνεται λάθος μετά θα χτυπάνε το διαιτητή; Όλα τα λάθη είναι ανθρώπινα αλλά στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει κάτι μεμπτό.

– Γιατί βρίσκεται εκτός πινάκων διαιτησίας:

Δεν έδωσα εξετάσεις. Θέλω να επιστρέψω. Υπάρχει μια δικαστική υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει. Θέλω να τελειώσει και να γυρίσω όπως θέλω εγώ. Σήμερα κατηγορούμαι για εκείνο το πέναλτι που δεν έδωσα αλλά κατηγορούμαι μόνο εγώ. Μου έχουν ασκήσει ποινική δίωξη ακόμα και για χρήματα που έπρεπε να πάρω βάσει κανονισμού πριν από ένα παιχνίδι της Ηλιούπολη προκείμενου το παιχνίδι να αρχίσει. Και επειδή παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα και οι άνθρωπου της Δικαιοσύνης δεν ήξεραν τη διαδικασία νόμιζαν ότι πρόκειται για κάτι άλλο.

– Για τους ξένους διαιτητές, το VAR και τον πίνακα διαιτητών:

Σίγουρα θα βοηθήσει το VAR. Aν υπήρχε και τότε (σ.σ. εννοεί τον τελικό κυπέλλου Αστέρα – Ολυμπιακός) όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Είναι ντροπή για τους έλληνες διαιτητές να έρχονται ξένοι και να παίζουν τα παιχνίδια τους. Γυρίζει η διαιτησία πολλά χρόνια πίσω. Ήταν λάθος που ανανεώθηκε ο πίνακας σε τόσο μεγάλο βαθμό. Δεν έμειναν 6-7 έμπειροι διαιτητές. Έφυγαν παιδιά στιγματισμένα. Τα προπέρσινα λάθη είχαν σκοπιμότητα και τώρα είναι ανθρώπινα; Για μένα όλα είναι ανθρώπινα.