Νάτχο: «Για αυτό διάλεξα τον Ολυμπιακό»

149

Για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και την επιλογή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό, μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του, ο Μπίμπρας Νάτχο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε: 

– Πως αισθάνεσαι που μετά από 4 χρόνια επιστρέφεις στην Ελλάδα; Ακούγεται σαν έκπληξη….

«Όταν τα πράγματα άρχισαν να τρέχουν και κατάλαβα ότι δεν θα μείνω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ξεκίνησα να σκέφτομαι άλλες επιλογές στην Ευρώπη. Τελικά διάλεξα την ομάδα που μου έδειξε ότι με θέλει ποιο πολύ και στην οποία θα είχα πιο σημαντικ΄ρόλο. Είναι μία τεράστια ομάδα στην Ελλάδα, η οποία συμμετέχει ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

– Υποθέτω ότι όταν ήσουν στον ΠΑΟΚ δεν περίμενες ότι θα επέστρεφες στην Ελλάδα. Σκεφτόσουν άλλα μέρη…

«Δεν απέρριπτα ποτέ το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Ελλάδα. Μετά την Ρωσία όμως σχεδίαζα να πάω σε ένα άλλο επίπεδο, σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Προς το παρόν νομίζω ότι είναι η καλύτερη απόφαση. Όταν ήμουν εδώ λάτρεψα το πάθος που υπήρχε για το ποδόσφαιρο, το κοινό συνδέεται με το ποδόσφαιρο, είναι σαν θρησκεία εδώ, το ακριβώς αντίθετο με την ρωσική νοοτροπία, την οποία δεν είχα ποτέ».

– Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. σε αποκαλούν ήδη την μεταγραφή της χρονιάς για την Ελλάδα

«Δεν έχω κλείσει ούτε 24 ώρες από τότε που υπέγραψα. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Ο χρόνος θα δουλέψει, δεν ήρθα εδώ για να περάσω την ώρα μου. Ήρθα για να προσπαθήσω να ηγηθώ αυτής της ομάδας. Ελπίζω να αυτό να ισχύει και για τις δύο πλευρές».

-Γιατί δεν πήγες στην Ισπανία ή την Αγγλία, όπου είχες μία προσφορά από την Μπόλτον;

«Στην Αγγλία υπήρχαν προτάσεις, κυρίως από ομάδες της Championship, όμως στην ηλικία μου δεν νομίζω ότι θα μου ταίριαζαν καλά. Ειδικά από την στιγμή που το στιλ μου δεν είναι τέτοιο. Όλοι οι παράγοντες μου έλεγαν ότι δεν έπρεπε να πάω εκεί».

– Επομένως, γιατί άφησες την Ρωσία;

«Ο Ολυμπιακός με ήθελε για αρκετό χρονικό διάστημα. Τσέκαρα τις επιλογές μου. Δεν ήθελα να πάρω αυτή την απόφαση πριν από ένα μήνα».

– Πηγαίνεις σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο θεωρητικά δεν είναι τόσο καλό όσο το ρωσικό. Ένιωθες ότι χρειαζόσουν οπωσδήποτε μία αλλαγή;

«Η αλλαγή δεν έχει να κάνει με την δυναμικότητα του ρωσικού ή του ελληνικού πρωταθλήματος. Όποιος δεν έχει αγωνιστεί στην Ρωσία δεν μπορεί να καταλάβει πόσο έντονο και πόσο δύσκολο πρωτάθλημα είναι για έναν ξένο παίκτη. Ο καιρός, οι πτήσεις, η χειμερινή διακοπή και η προετοιμασία μεσούσης της σεζόν. Για να μην εισχωρήσω σε άλλα θέματα. Η αλλαγή ήταν ένα θέμα εσωτερικής διάθεσης και προσωπικού κινήτρου».

– Η επιλογή σου είχε να κάνει με το γεγονός ότι θα είσαι πιο κοντά στην οικογένεια σου στο Ισραήλ;

«Όχι, δεν έπαιξε ρόλο ότι θα βρίσκομαι πιο κοντά στο Ισραήλ, η οικογένεια μου είναι πάντα κοντά σε μένα, όπου κι αν βρίσκομαι. Η απόφαση ήταν επαγγελματική και συναισθηματική, τόσο για μένα, όσο και για την οικογένεια μου».