«Για αυτό επέλεξε ο Ηρακλής την ΕΠΣΜ»

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ηρακλή, Μάκης Καλαϊτζίδης, αναφέρθηκε στους όλους που ώθησαν το τμήμα ποδοσφαίρου να αγωνιστεί στην ΕΠΣΜ.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Μέσα στο καλοκαίρι έγινε ένα λάθος, κανένας δεν βγήκε να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει και είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε μια ανάσα από το να μην συμμετάσχουμε πουθενά, σε κανένα πρωτάθλημα.

Αρχικά θέλω να ενημερώσω για τους λόγους που δημιουργήθηκε ο σύλλογος Ηρακλής 2015 ο οποίος είναι ένας αθλητικός σύλλογος που μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε ολυμπιακό άθλημα. Πρώτος στόχος λοιπόν του συλλόγου ήταν να παίξει το βόλεϊ στην Α1 κατηγορία και δεύτερον γιατί εκείνη την περίοδο ο Γ.Σ Ηρακλής δεν είχε αθλητική αναγνώριση.

Το καλοκαίρι ένας τεράστιος Ηρακληδέας ο Θάνος Τσουρέκας, είχε μια ιδέα να αναγεννήσει τις ακαδημίες του συλλόγου μέσα από τον Ερασιτέχνη, ενημερωθήκαμε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς υπήρχε ένα τεράστιο πρόστιμο από την ΕΠΟ. Έτσι μου προτάθηκε και δέχτηκα να εγγραφούν οι ακαδημίες στον Α.Σ Ηρακλής.

Μέχρι σήμερα ο κύριος Τσουρέκας, έχει κάνει κάποια πράγματα ώστε οι ακαδημίες να λειτουργούν στα ευρωπαϊκά πλαίσια και σε λίγα χρόνια τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα φανούν στην πράξη».

Για την απόφαση του Ηρακλή να δηλώσει συμμετοχή στην τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία:

«Εφόσον για διάφορους λόγους, δεν προχώρησε το εγχείρημα του Άρη Παλαιοχωρίου και απέτυχε, τέθηκε θέμα για συμμετοχή της ομάδας στο Γ’ τοπικό. Σίγουρα είναι κάτι που κανείς μας δεν το ήθελε, όμως υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα. Με αυτή την λύση και εφόσον βρεθεί κάποια ομάδα από τις πρώτες δύο κατηγορίες, μπορούμε να προχωρήσουμε σε συγχώνευση και όχι αγορά του ΑΦΜ, που απαιτεί μια χρονοβόρα διαδικασία και σύνθετες ονομασίες.

Από την επόμενη μέρα που Ηρακλή θα πραγματοποιήσει μια τέτοια συμφωνία θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ως γνήσιος Ηρακλής χωρίς καμία αλλαγή στο όνομα του.

Στόχος μας μέσα στη φετινή χρονιά είναι να βρεθούν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι για να αγοράσουμε μια ομάδα είτε από την Super League 1 είτε από τη Super League 2. Αλλά πρώτα θα πρέπει να λυθούν αρκετά θέματα μέσα στην οικογένεια του συλλόγου, να φέρουμε πίσω στην ομάδα παλιούς παράγοντες.

Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως αν βρεθεί επενδυτής και προχωρήσει συγχώνευση με κάποια ομάδα ο ερασιτέχνης θα έχει το 10% και θα αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περόνε και τον Τάι που μπήκαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, γιατί από την πρώτη στιγμή που σκεφτήκαμε αυτό το εγχείρημα ήθελα να έχουμε ταυτότητα πραγματικού Ηρακλή».