Για Θεσσαλονίκη… Λιέγη

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί γίνεται ο τρίτος παίκτης που κάνει την διαδρομή αυτή, έπειτα απ’ τους Φρανς φαν Ρόι και Γκόικο Τσίμιροτ.

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Σταντάρ Λιέγης βρίσκεται ο Μαροκινός μέσος, με το “deal” αυτό να είναι το τρίτο ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Φρανς φαν Ρόι

Το πρώτο, χρονολογείται τον χειμώνα του 1994, όταν ο Δικέφαλος είχε κάνει δικό του τον Ολλανδό μέσο ως δανεικό, Φρανς φαν Ρόι απ’ τον βελγικό σύλλογο.

Ο τότε 31χρονος ποδοσφαιριστής είχε παραμείνει στους ασπρόμαυρους για μισό χρόνο αγωνιζόμενος 21 φορές με τον Δικέφαλο στο στήθος, για να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 1995 με προορισμό την Βέστερλο.

Μέχρι και σήμερα, ο Φαν Ρόι θεωρείται από πολλούς ως ένας απ’ τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές που ήρθαν ποτέ στον σύλλογο.

Γκόικο Τσίμιροτ

Πριν ενάμιση χρόνο, ο Βόσνιος μέσος έπαιρνε μεταγραφή απ’ τον Δικέφαλο στην Σταντάρ, με τους Βέλγους να καταβάλουν το ποσό των 3.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Έκτοτε η πορεία του ταλαντούχου μέσου είναι ανοδική, έχοντας γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της μηχανής του Μισέλ Πρόιντχομ., απ’ την πρώτη στιγμή που πήγε στην Λιέγη.

Φέτος μάλιστα ο διεθνής ποδοσφαιριστής, μετράει 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Σταντάρ.