Για Κόνιασπορ πάλι ο Ιτάνζ

19

Ο Σαρλ Ιτάνζ είναι προς τον παρόν στον αέρα, καθώς ακόμη δεν έχει βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες από την Τουρκία, ο πιθανότερος προορισμός, είναι και πάλι η Κόνιασπορ. Πρόκειται για την ομάδα, στην οποία έπαιξε δανεικός την περασμένη σεζόν.

Οι Τούρκοι θέλουν να τον κρατήσουν και περιμένουν από τον ΠΑΟΚ να τον αφήσει ελεύθερο (έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα). Άλλωστε, η Κόνιασπορ δεν έχει αποκτήσει ακόμη βασικό τερματοφύλακα, παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ξεκινά σε 12 μέρες.

Αυτή τη στιγμή έμεινε με μόλις δύο τερματοφύλακες, τον 33χρονο Καγιά Ταρακσί, που ήταν πέρσι ρεζέρβα του Ιτάνζ και έπαιξε σε μόλις δύο αγώνες, κι έναν 20χρονο άπειρο, ονόματι Ογκουζάν Ντεμιρτσί, που απέκτησε η Κόνιασπορ αυτό το καλοκαίρι από ομάδα Β΄ Εθνικής του Βελγίου (Λόμελ Γιουνάιτεντ) και προφανώς δεν μπορεί να ποντάρει πάνω του.

Είναι προφανές ότι η τουρκική ομάδα, περιμένει κρατώντας τη θέση του βασικού για τον Ιτάνζ, ώστε να τον αποκτήσει με τους όρους, που θέλει.

Εφόσον ο Ιτάνζ υπογράψει σε ομάδα, τότε ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα.

Στο μεταξύ, ψάχνοντας το ρόστερ της Κόνιασπορ, βλέπει κανείς ότι στη θέση του Γκέκα, που έφυγε για την Ακίσασπορ, απέκτησε τον 28χρονο Ρουμάνο, Τσίπριαν Μαρικά, στόχο του ΠΑΟΚ σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, όταν έπαιζε στην ισπανική Χετάφε.

Μεταξύ άλλων, παρέτεινε τον δανεισμό του Ανγκολέζου δεξιού εξτρέμ Ντζαλμά, από την Πόρτο. Ο Τζαλμά πέρσι είχε 6 γκολ και 5 ασίστ σε 28 αγώνες με την Κόνιασπορ και η χρηματιστηριακή του αξία είναι κάπου στα 4.000.000 ευρώ. Τέτοιους παίκτες δανείζεται από την Πόρτο ακόμα και η Κόνιασπορ…