«Γι αυτό έχασε ο ΠΑΟΚ»!

«Ίσως και ο ΠΑΟΚ να είχε έρθει με υπεροψία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Χατζηνικολάου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη χθεσινή νίκη του Πανθρακικού επί της ομάδας του Τούντορ.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον στόχο της… 15ης θέσης στη βαθμολογία, ενώ δήλωσε άγνοια για το μέλλον του, καθώς εκείνο που προέχει είναι η προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία η ομάδα.

Για το χθεσινό παιχνίδι του Πανθρακικού με τον ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή: «Το ένα ήταν πως ο ΠΑΟΚ δύσκολα μπορούσε να κατεβάσει την μπάλα με κάποιο οργανωμένο σχέδιο στην εστία μας όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, και στην άμυνα ταυτόχρονα είχε αρκετά κενά που αν τα εκμεταλλευτούμε θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετή πίεση φέτος, και όταν δέχεται γκολ, πάντα μεγαλώνουν τα προβλήματα. Είχα μελετήσει τον ΠΑΟΚ και είχα διαπιστώσει πως πέφτει στο β’ ημίχρονο».

Για τις απόψεις “πεσμένοι είναι, μα καλά χάσατε”: «Ίσως και ο ΠΑΟΚ να είχε έρθει με υπεροψία και αν το εκμεταλλευτείς, τότε μπορείς να κάνει τη ζημιά. Αυτό που λέμε κάθε εβδομάδα είναι πως μας έχουν πεσμένοι, όμως εκείνοι μπορούν με κάποιες καλές εμφανίσεις να πάρουν κάτι παραπάνω σε μία μεταγραφή».

Για το μέλλον του: «Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα για του χρόνου. Μπορεί να μην με θέλουν και οι άνθρωποι εδώ. Δεν έχουμε μπει σε κάποια διαδικασία προγραμματισμού. Θέλουμε να τελειώσουμε πρώτα, να δώσουμε ευκαιρίες και σε νέα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον και άμεσα την ομάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν επηρεασμένος από τα όσα έγιναν στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα όταν θέλεις να παίξεις και να κερδίσεις κάποιες ομάδες πιο κάτω από εσένα, και εσύ θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, φανέλες να ρίχνεις μέσα αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Η δυναμική μίας ομάδας φαίνεται σε τέτοια παιχνίδια. Ο Αλκέτας Παναγούλιας έλεγε πως οι ομάδες που παίρνουν τα πρωταθλήματα, είναι εκείνες που κερδίζουν στην επαρχία».

Για το αν είναι στόχος και η 15η θέση: «Υπάρχει, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Το παλεύεις και ελπίζεις για το καλύτερο».

Για τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο επειδή είναι απρόβλεπτο, θα το βάλουν σε ένα κουτί και θα το περιορίσουν. Στο ποδόσφαιρο μετράει το αυθόρμητο. Μπορεί να βρέχει, να φυσάει αέρας. Νομίζω ότι θα χάσει αυτό το ξεχωριστό που έχει το άθλημα. Στο βίντεο και σε κάτι τέτοιες επιλογές, λέω όχι. Θα λέμε κάτσε να το δούμε, ή θα σταματάμε τον αγώνα. Δεν είναι στη φύση του ποδοσφαίρου τέτοιες κινήσεις. Μακάρι ό,τι και αν γίνει, να είναι για καλό, και να βελτιώσει το άθλημα. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το κρίνουμε σε ένα χρόνο. Πρέπει να το δούμε σε πάροδο τριών – τεσσάρων ετών».