Γκιρτζίκης: “Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί”

50

O πρόεδρος της ΕΠΟ,Γιώργος Γκιρτζίκης στις δηλώσεις του μίλησε για σχεδιασμένη επίθεση στο σεμινάριο των διαιτητών, ενώ μίλησε και για τις μηνύσεις που έκανε για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και για την συνάντηση που είχε με την FIFA και UEFA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επίθεση στο σεμινάριο διαιτητών:

«Το περάσατε πολύ στα ψιλά. είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Τυχαία 40 κουκουλοφόροι δεν πάνε να κάνουν ντου σε μια συγκέντρωση διαιτητών. Κατευθυνόμενοι ήταν. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Κάποιοι τους στείλανε. Δεν καθόντουσαν και πίνανε καφέ και λένε “δεν πάμε εκεί”. Δεν έγινε έτσι. Ήταν σχεδιασμένο. Είναι βέβαιο. Και αυτό είναι λυπηρό και κατακριτέο. Εκτός από ΕΠΟ δεν είδα κανέναν άλλον να πει μια κουβέντα. είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει πολιτεία. Το θέμα θα προχωρήσει δεν θα μείνει εκεί. Οι εισαγγελείς θα το ερευνήσουν για να καταλήξουμε στους ενόχους και πρέπει να καταλήξουμε στους ενόχους. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ήταν μόνο αυτό το θέμα; Έχουν πυροβολήσει δικηγόρο, έχουν δείρει διαιτητές, παρατηρητές, επόπτες. Πόσα δεν έχουν γίνει, τουλάχιστον στον χρόνο που είμαι εγώ πρόεδρος. έχουν γίνει πολλα».

Για συνάντηση με FIFA και UEFA:

«Ήταν μία προγραμματισμένη επίσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ και θα συνεχιστούν γιατί έχουμε ανοιχτά θέματα πάνω από όλα με το νόμο από το 1999 μέχρι και το 2016 που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο. Είναι θέμα της FIFA και του υπουργείου να συζητήσουν για να δούνε ποιες θα είναι οι λύσεις, να σταματήσει η παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Όπως κι εμείς από την δική μας πλευρά. είπαμε να εξεταστούν και οι κανονισμοί και το καταστατικό και αν υπάρχουν σημεία που πρέπει να γίνουν διορθώσεις, εδώ είμαστε, θα μας τα προτείνει η FIFA και η UEFA και θα τα κάνουμε. Αν λάβουμε υπόψιν μας 209 ομοσπονδίες στον κόσμο, η ΕΠΟ είναι εναρμονισμένη σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό για να μην σας πω ότι υπάρχουν ελάχιστα σημεία που πιθανόν πρέπει να διορθωθούν. Πάρα πολύ ελάχιστα».

Για τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση:

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Αυτοί οι οποίοι εκστομίζουν, δημόσια, στην τηλεόραση στο ραδιόφωνο και προσπαθούν να λοιδορήσουν πρόσωπα έχουν την ευθύνη. Καθυστέρησα να το κάνω διότι υπήρχε η απεργία των δικηγόρων. Και επειδή δεν έληξε πήγα και τις κατέθεσα προσωπικά. Και εναντίον μέσων ενημέρωσης και εναντίον προσώπων που καλό θα ήταν να σκέφτονταν τι λένε και πόσο μάλλον όταν κάποιος είναι νομικός και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν του έφταιξαν σε τίποτα και προσπαθεί να τους χρεώσει όσα το ποδόσφαιρο έχει εδώ και 50 χρόνια. Είμαι πολύ μικρός για να δημιουργήσω αυτά που έγιναν στο ποδόσφαιρο. Αν θέλουν να τα χρεώσουν σε κάποιον, θα πάνε να το πούνε στο δικαστήριο και να αποφανθεί το δικαστήριο για τους συκοφάντες».

Για την συνάντηση με την Superleague: «Ήταν προγραμματισμένη συνάντηση. Τους άκουσα με προσοχή. Είναι κάποιες προτάσεις που θα πρέπει να γίνει κουβέντα και με την Επιτροπή Διαιτησίας αλλά και με την ΟΥΕΦΑ που έχει λόγο για να δούμε κατά πόσο κάποια από τα σημεία αυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν. Υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορούμε να τα υιοθετήσουμε. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι ή να φοβηθούμε. Είμαστε ανοιχτοί σε όσους θέλουν να φέρουν προτάσεις. είναι προτάσεις που έχουν μία κατεύθυνση για να μπορέσει να επανέλθει η αξιοπιστία όπως λένε, διότι έχει εκλείψει. Υπάρχουν κάποιοι που υπερβάλουν και δημιουργούν πρόβλημα».