Δάρας: «Πιο δυνατός ο ΠΑΟΚ»

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, για την απουσία των φιλάθλων του Δικεφάλου από τη Νέα Σμύρνη, αλλά και για το τι θα επιδιώξει ο Πανιώνιος στις δύο αναμετρήσεις των ημιτελικών μίλησε στον Arena FM 89,4 ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» Χρήστος Δάρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ ιστορικές ομάδες. Όταν φτάνεις τους 4 του Κυπέλλου όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. όταν είναι διπλά τα παιχνίδια για την «μικρότερη» ομάδα είναι πιο δύσκολα. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα καταξιωμένη στο Κύπελλο και πασχίζουμε για το τρόπαιο που πολλά χρόνια είχε να μπει στην φαρέτρα του Πανιωνίου. Ο Πανιώνιος έχει δοξαστεί κυρίως από το Κύπελλο και για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι».

Για το αν ο στόχος του Πανιωνίου είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας: «Όταν μία ομάδα φτάνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, δε νομίζω, καμία από τις τέσσερις ομάδες, να μην έχει στόχο την κατάκτηση του τροπαίου».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης στο ζευγάρι: «Δεν θα πω το κλασσικό. Ότι είναι 50-50, γιατί δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι. Είμαστε χρόνια στο ποδόσφαιρο και ξέρουμε ότι όταν υπάρχουν δύο ματς, η ζυγαριά είναι υπέρ του δυνατού. Και σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε ο δυνατός είναι ο ΠΑΟΚ, κάτι που αποδεικνύεται και από την βαθμολογία του πρωταθλήματος».

Για το τι θα επιδιώξει ο Πανιώνιος στον σημερινό πρώτο ημιτελικό: «Στα διπλά παιχνίδια η ομάδα που παίζει το πρώτο ματς στην έδρα του, κοιτά να διαφυλάξει την εστία του και να μην δεχθεί γκολ. Το εκτός έδρας γκολ μετρά διπλά, έτσι το κύριο μέλημά μας θα είναι να μην δεχθούμε γκολ».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα είναι επηρεασμένοι από τα γεγονότα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άλλος θεσμός το πρωτάθλημα, άλλος το Κύπελλο. Άλλη ψυχολογία και τρόπο παιχνιδιού έχει κάθε ποδοσφαιριστής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, και άλλο τρόπο παιχνιδιού και ψυχολογία στο Κύπελλο Ελλάδας».

Για την απουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από τη Νέα Σμύρνη: «Δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό. Ο Υπουργός τα έχει πει όλα. Ήταν κάθετος στην απαγόρευση μετακίνησης μεμονωμένων και οργανωμένων φιλάθλων. Εμείς ως ομάδα πληρώνουμε σπασμένα άλλων και έτσι θα στερηθούμε την παρουσία μεμονωμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή έχει πληθώρα πολύ καλών παικτών. Έχει την δυνατότητα να κάνει πολλές αλλαγές και να παίξει όπως θέλει. Ο Πανιώνιος δεν έχει αυτήν την δυνατότητα. Έχει συγκεκριμένους παίκτες που καλούνται να παίζουν συνέχεια εντός κι εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτήν την δυνατότητα, γιατί έχει πολλούς καλούς και ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα».