Δεμουρτζίδης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

156

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 μίλησε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και αναφέρθηκε στο ραντεβού που θα γίνει με ανθρώπους του ΠΑΟΚ σχετικά με το ενδιαφέρον για το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου».

Αναλυτικά δήλωσε:

«Όντως όπως με ενημέρωσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζήτησαν ραντεβού, το οποίο θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Δεν ξέρω ποια θα είναι η ατζέντα και αν θα επαναλάβουν και σε αυτήν την συνάντηση όσα είπαν στην προηγούμενη με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ταμείου Εθνικής Άμυνας. Θα κλειστεί το ραντεβού και θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν. Εξαρχής έπρεπε να ενημερώσουν τον Δήμο, όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Για τη στάση του δημοτικού συμβουλίου: «Το δημοτικό συμβούλιο είπε ότι διαχρονικά ο Δήμος Παύλου Μελά και παλιότερα ο Δήμος Πολίχνης ζητούσε αυτό το χώρο να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

 

Παρ’ όλα αυτά όποια είναι η πρόταση και το αντικείμενο της συνάντησης εγώ θα τα μεταφέρω στους συναδέλφους του δημοτικού συμβουλίου.

Κάθε συνάδελφος έχει την άποψή του και αυτή εκφράζει. Υπάρχει η διαχρονική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Τα 120 στρέμματα που ήδη μας έχουν αποδοθεί έχουν αξιοποιηθεί. Από εκεί και πέρα θα κριθούν όλα».

Για τις δυνατότητες του Δήμου να αξιοποιήσει τους χώρους των πρώην στρατοπέδων: «Για το στρατόπεδο “Παύλου Μελά” ζητάμε την παραχώρηση να γίνει χθες και όχι σήμερα.

Ανοίγει το νέο ΕΣΠΑ και έχουμε κάνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο να το αξιοποιήσουμε. Το να εκκρεμούν οι υποθέσεις τόσα χρόνια, να μην τα αποδίδουν στους δήμους και να τα αφήνουν στην εγκατάλειψη αυτό είναι το κακό.

Γιατί αν τα έδιναν στους δήμους θα είχαν διαφορετική εικόνα. Όπου μπήκαν δήμοι ακόμη και με τα πενιχρά τους οικονομικά έφτιαξαν κάποια πράγματα. Λεφτά δεν έχουμε για να κάνουμε τα 700 στρέμματα, πολλά μπορούμε να κάνουμε, όμως, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ούτε είμαστε αρνητικοί σε κάποιες συνέργειες με ιδιώτες. Μπορούμε να σκεφτούμε πολλά πράγματα και να κάνουμε. Όχι όμως με το πιστόλι στον κρόταφο. Δέκα χρόνια και βάλε ζητούνται τα στρατόπεδα και δεν το αποφασίζουν.

Παρ’ όλο που έγιναν πράγματα όπου δόθηκαν. Σήμερα υπάρχει αυτή η πρεμούρα για το τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα εμείς τα συντηρούμε, τα καθαρίζουμε. Να δείτε τι δουλειά έχει γίνει στο “Παύλου Μελά” και ήδη έχει αλλάξει όψη το στρατόπεδο».