“Δεν έχουν δύναμη οι διαιτητές”

Στον Metropolis 95.5 μίλησε ο πρώην διαιτητής, Μιχάλης Τσινιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιλογή ξένου διαιτητή για τον τελικό κυπέλλου, ενώ αναφέρθηκε και για το λάθος του Κομίνη και του Ποντίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι: «Είχα πει ότι είναι ντροπή να φτάσουμε στο σημείο να βάλουμε ξένο διαιτητή λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις ομάδες και τους παράγοντες. Παρ’ ολα αυτά, τάχθηκα υπέρ του ξένου διαιτητή».

Για το εάν είναι σωστή η επιλογή ξένου διαιτητή: «Όχι, θα μπορούσε κάλλιστα πριν 10 μέρες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να κάτσουν μαζί και να βρουν έναν κοινά αποδεκτό διαιτητή. Να έλεγαν στην ΑΕΚ να δώσει τρία ονόματα και στον ΠΑΟΚ και άλλα τρία. Δεν μπορεί να μην υπήρχε ένας κοινός. Αυτό είναι κατάντια».

Για το εάν έχουν δύναμη οι Έλληνες διαιτητές: «Μα εάν δεν μιλήσουν οι διαιτητής ποιος θα το κάνει; Δε μας αφήνουν να κάνουμε τίποτα. Θυμάμαι ότι θέλαμε να ξεκινήσουν τα παιχνίδια ένα τέταρτο αργότερα για να διαμαρτυρηθούν ως διαιτητές αλλά δεν μας άφησαν γιατί είπαν ότι θα υπήρχαν κυρώσεις από τη NOVA. Δεν έχουν δύναμη οι Έλληνες διαιτητές».

Για την ανακοίνωση – αντίδραση που ετοιμάζουν οι Έλληνες διαιτητές:«Πολύ καλά θα κάνουν. Τάχθηκα υπέρ του ξένου για να προστατευτεί ένας Έλληνας διαιτητής εάν έκανε κάποιο ανθρώπινο λάθος υπέρ του ενός ή του άλλου».

Για το εάν είναι σωστή η δομή της διαιτησίας: «Δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να βρούμε κάποια λύση. Οι διαιτητές πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από τους παράγοντες γιατί το «αφεντικό» σου δεν γίνεται να είναι ο παράγοντας που θα δεις την επόμενη μέρα στο γήπεδο».

Για το εάν αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τις διαιτησίες Ποντίκη και Κομίνη: «Σίγουρα ήταν λάθος η καθυστέρηση της λήψης της απόφασης από τον Κομίνη. Το γκολ έπρεπε να μετρήσει αλλά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το λάθος του προέδρου του. Για μένα ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα».