«Δεν ήταν ένα απλό ανθρώπινο λάθος»

17
Σε πρόσωπο του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» εξελίχθηκε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Δημήτρης Κυριακίδης, η αποβολή του οποίου επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο στον Ολυμπιακό για μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα.

Μία ημέρα μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε και άναψε φωτιές ο Δημήτρης Κυριακίδης δηλώνει απορημένος από την απόφαση του διαιτητή κάνοντας παράλληλα λόγο για μη ανθρώπινο λάθος!

«Τρελάθηκα στη συγκεκριμένη φάση γιατί ήταν 100% άδικη η αποβολή. Δεν έγιναν ένα, αλλά δύο φάουλ από τον Ιντέγε. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πριν πέσει πάνω μου έχει σπρώξει τον συμπαίκτη μου. Αλλά ακόμα κι αυτό να μην είδε ο διαιτητής, μου έκανε πεντακάθαρο φάουλ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην το έδωσε. Έπεσε πάνω μου με δύναμη πριν ακόμα ακουμπήσω εγώ τη μπάλα. Αλλά ακόμα και η επαφή που είχα, ήταν πάνω στη φάση, δεν έβλεπα εκείνη τη στιγμή. Δεν είχα πρόθεση να την ακουμπήσω.

Εγώ δεν θέλω να σκεφτώ ότι ήταν εσκεμμένη η απόφαση του διαιτητή. Θεωρώ όμως πως υπάρχει φόβος στους διαιτητές κι αυτό πολλές φορές τους οδηγεί σε αποφάσεις λανθασμένες, όπως ήταν αυτή της αποβολής μου. Γιατί ο ρέφερι είχε οπτικό πεδίο, είμαι σίγουρος πως είδε τι έγινε, δεν ήταν ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Θεωρώ πως έπαιξε μεγάλο ρόλο η φάση που είχε προηγηθεί με τον Ντομίνγκεζ. Εκεί δηλαδή που πήρε την κίτρινη κάρτα όταν έπεσε επάνω μου κι άρχισε να φωνάζει η εξέδρα εναντίον του. Μάλλον επηρεάστηκε και πήρε αυτή την απόφαση. Γενικότερα πιστεύω πως αρκετοί διαιτητές σφυρίζουν φοβισμένα και γι’ αυτό βλέπουμε τέτοιες φάσεις. Όμως αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που αδικείται ο Παναιτωλικός, γιατί το ίδιο είχε συμβεί και με τον Ατρόμητο και μας στερήθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι θετικό», είπε ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού στο sdna.gr.