«Δεν το βάζω κάτω…»

Ο Αγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του, σχολίασε τη διαιτησία και το ότι δεν έβαλε βασικό τον Μακ, ενώ αναφέρθηκε και στους Νομπόα, Ρικάρντο Κόστα και Ποζατζίδη.

Στο αρχικό σχόλιο για το παιχνίδι ανέφερε: «Πολύ άσχημο αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο., Είπαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι σαν να είναι τελευταίο. Μπήκαμε νωθρά δεν κάναμε τίποτα σωστά. Χάσαμε ένα ημίχρονο συν του ότι δεχθήκαμε γκολ, κάτι που εκνεύρισε την ομάδα. Σήμερα γενικά μια κακιά μέρα για όλους μας. Δεν πήγε τίποτα σωστά, ακόμη κι όταν ισοφαρίσαμε. Όλα ήταν εις βάρος μας. Ετσι ήθελε η Παναγιά να γίνει. Για όλο αυτό η ευθύνη είναι δική μου καθαρά. Εχω εμπιστοσύνη και στα παιδιά και στην ομάδα, πιο πολύ στη Παναγιά. Στο τέλος θα μας τα δώσει. Δεν το βάζω κάτω. Είμαι στεναχωρημένος και πικραμένος για τον τρόπο που χάσαμε. Όπως και τα παιδιά».

Για το τι έφταιξε τόνισε: «Τρία άτομα μαλώνουμε να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά. Αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε. Αν ήμασταν άσχημοι και στο δεύτερο ημίχρονο, θα λέγαμε κάτι άλλο έφταιγε. Αλλα ήταν ωραία η ομάδα».

Για το αν απομακρύνεται ο τίτλος είπε: «Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να αλλάξουμε τα πράγματα. Και ο Ολυμπιακός, ήμασταν πολύ μπροστά και μας πέρασε. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα όχι για τα εύκολα. Για το αποτέλεσμα αυτό την ευθύνη την έχω εγώ. Το σχέδιο είναι άλλο από πάνω. Πιστεύω ότι το Μάη θα είμαστε καλά».

Για το ότι ο Μακ δεν άρχισε βασικός σχολίασε: «Ο Μακ είχε έναν τραυματισμό στη διάρκεια της εβδομάδας. Και λόγω του ότι ήταν βαρύ το γήπεδο φοβήθηκα να το χρησιμοποιήσω. Αλλά μην στέκεστε σε έναν ποδοσφαιριστή. Όταν δέχεται το γκολ εκεί που πεθαίνεις, δεν έχει σχέση ποιος μπήκε και βγήκε. Πριν, έχουμε δυο φάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είναι που θα πάει η μπάλα. Ολες οι κόντρες πάνε αλλού».

Για την διαιτησία και αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να κερδίζει και τους διαιτητές τόνισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Δεν μπορούμε κάτι διαφορετικό. Ούτε να περιμένουμε και τίποτα άλλο. Από μας εξαρτάται. Μέχρι στιγμής αντέξαμε. Πιστεύω μέχρι το τέλος θα αντέξουμε. Είμαι υποχρεωμένος να έχω για το αγωνιστικό μέρος της ομάδας. Κι ένα κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας είναι κι αυτό. Και κάπου χάνομαι κι εγώ εκεί. Η προετοιμασία στα περισσότερα παιχνίδια είναι καλή όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτή. Κάποια στιγμή χαλαρώνει όμως. Αν εμείς σε μια μέρα που δεν μας πάει και πολύ η κατάσταση όπως σήμερα, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε θετικά και σε αυτό, τότε το πρόβλημα γίνεται χειρότερο. Εγώ σε αυτό το κομμάτι φταίω. Εγώ είμαι υπεύθυνος γι’ αυτό. Η δουλειά μας είναι περίπλοκη. Καλά θα ήταν να μην υπάρχουν αυτά. Από τον Οκτώβριο έχω να δω φάουλ. Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν έχουμε χτυπήσει φάουλ στα 20 μέτρα. Γνωρίζω και τις κάρτες. Είδατε πάλι ο Ρατς ήταν σίγουρο ότι θα έπαιρνε, για να συμπληρώσει τις επτά».

Για τους Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα επεσήμανε: «Ο Νομπόα δεν είναι 100% έτοιμος. Όπως και το άλλο παιδί. Χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν και τι γίνεται εδώ. Δεν είναι εύκολες οι μεταγραφές του Γενάρη. Στα χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ και βλέπω τον ΠΑΟΚ, καμία μεταγραφή τον Δεκέμβρη δεν βοήθησε σύμφωνα με την αξία της. Εκτός από το 1996-1997. Ο Φραντζέσκος και ο Μαραγκός που γνώριζαν το ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάζονται τα παιδιά χρόνο. Δεν περιμένεις θαύματα. Είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές».

Για την αποχώρηση του Ποζατζίδη και αν θα αποκτηθεί αριστερό μπακ είπε: «Θα το λύσουμε το πρόβλημα εκ των έσω. Θέλω να πω κάτι για τον Ποζατζίδη. Ήρθε μια πρόταση σε μένα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τον ρώτησα τι σκέφτεσαι να κάνεις; Αν θέλεις να πας, να πας, αν όχι θα μείνεις εδώ. Την επόμενη μέρα ζήτησε να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ».