«Δε θα μας χαρίσει κανένας τίποτα»

27

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ,Τόμας Τούχελ, χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, παραδέχθηκε ότι ηομάδα του είναι το φαβορί, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι πλέον στο Europa League θα συνεχίσουν μεγάλες ομάδας που… υποβιβάστηκαν από το Champions League.

Αναλυτικά:

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι παράδοξο, γιατί αν δούμε τα υπόλοιπα στατιστικά στα 24 παιχνίδια, έχει χάσει μόνο πέντε φορές. Είναι μια ομάδα που παίζει κλειστά και ομαδικά και είναι δύσκολο να κερδίσει κανείς τον ΠΑΟΚ. Δε νομίζω ότι θα έχουμε εύκολο παιχνίδι αύριο».

Για τους τραυματίες της Ντόρτμουντ: « Είναι όλοι καλά οι παίτκες εκτός από τον Γκουντογκάν που δεν θα παίξει αύριο. Επίσης ο Σάχιν και Ζοορ δεν είναι έτοιμοι. Έχουμε άλλους 19 παίκτες, οπότε σίγουρα θα έχουμε μια ενδεκάδα. Τώρα ποιοι θα είναι σε αυτή, θα δούμε. Έχω κάποιες σκέψεις και θα αποφασίσουμε».

Για την εξέλιξη του Κάστρο: «Είναι ένας σημαντικός παίκτης,. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπόρεσε να παραμείνει ήρεμος γιατί του ασκήθηκε αυστηρή κριτική στην αρχή. Ο Κάστρο έπαιζε μόνιμα στην ενδεκάδα της Λεβερκούζεν. Είναι καλό ότι έδωσε χρόνο στον εαυτό του να προσαρμοστεί. Ήθελε να κάνει αυτό το βήμα, να έρθει στην Ντόρτμουντ. Υπάρχει ο αθλητής Κάστρο, αλλά και ο άνθρωπος Κάστρο».

Μεγάλες ομάδες θα συνεχίσουν στο Europa League μετά τον αποκλεισμό τους από το Champions League. Πώς βλέπει το επίπεδο: «Ο όμιλος που βρισκόμαστε το δείχνει ότι το επίπεδο είναι υψηλό. Είναι πολύ δύσκολος, αν και με μια πρώτη ματιά δεν το έβλεπε κανείς. Το Europa League έχει πολλούς αγώνες. Μετά από αυτή τη φάση ακολουθούν πολλά παιχνόδια. Νιώθουμε καλά, χαιρόμαστε που υπάρχουν παιχνίδια. Αύριο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας».

Τι εύχεται για το αυριανό παιχνίδι: «Εύχομαι να δω ακριβώς αυτά που είδα τις τελευταίες ημέρες. Μια φρεσκάδα στην ομάδα. Μία πείνα. Αν εξαιρέσει κανείς τους μικροτραυματισμούς. Να εφαρμόσουμε στο παιχνίδι αυτά που κάναμε στις προπονήσεις. Να παίξουμε με θάρρος, επιθετικά».

Πόσο περιμένει ένα δώρο από την Γκαμπάλα: «Χάσαμε το παιχνίδι στο Κράσνονταρ και δεν μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε αύριο. Δεν ασχολούμαστε με το αν θα έχουμε πιο εύκολο αντίπαλο στον επόμενο γύρο. Σας διαβεβαιώ ότι και ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Δει θα μας χαρίσει κανείς τίποτα αύριο».

Για το ότι ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου: «Αυτά που έγιναν στον πρώτο αγώνα δεν χρειάζεται να τα σχολιάσουμε ξανά. Απλά θα προσέχουν λίγο περισσότερο όλοι την ασφάλεια. Θέλω να παρακαλέσω και τον κόσμο και τους δημοσιογράφους να έρθουν όσοι γίνεται νωρίτερα στο γήπεδο για να γίνει ο έλεγχος».

Για το αν θα έπαιρνε κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ: «Όχι. Ξέρουμε ποιον πρέπει να προσέξουμε. Δεν υπάρχει σκέψη ή επαφή για μελλοντική κίνηση».

Τους παίκτες της Ντόρτμουντ εκπροσώπησε ο Γκονσάλο Κάστρο, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: “θέλουμε να νικήσουμε για να βγούμε πρώτοι. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει και το σκορ του άλλου αγώνα.
Θα έχουμε ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο όπως πάντα. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και για όλα τα άλλα, θα είναι άλλοι οι υπεύθυνοι”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: “Ήταν δύσκολο το πρώτο ματς. Είναι επικίνδυνη ομάδα ο ΠΑΟΚ, μπροστά έχει δυο καλούς επιθετικούς τον Μακ και τον Μπερμπάτοφ. Όμως εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, είμαστε προετοιμασμένοι”.