Δε θα φτιαχτεί ξεχωριστός πίνακας

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ για τα σεμινάρια διαιτησίας της περιόδου 2019-20, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ξεχωριστή κατηγορία διαιτητών για τη νεοσύστατη «Superleague 2».

Η δημιουργία μίας νέας επαγγελματικής κατηγορίας, της περίφημης «Superleague 2», η οποία θα μπει στη ζωή μας από τη νέα αγωνιστική περίοδο, έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για το αν θα φτιαχτεί από την ΚΕΔ και ξεχωριστός πίνακας διαιτητών.

Το σενάριο ωστόσο που συζητιόταν εδώ και καιρό σε διαιτητικούς κύκλους, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας σχετικά με το πρόγραμμα των σεμιναρίων της σεζόν 2019-20. Ότι δηλαδή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ξεχωριστός πίνακας διαιτητών για τη νεοσύστατη κατηγορία.

Στην ενημέρωση της ΚΕΔ υπάρχουν αναλυτικά οι ημερομηνίες για τα σεμινάρια της «1ης» και της «2ης» κατηγορίας διαιτητών και βοηθών, όπως κι αυτά των «Εθνικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών» αλλά κι αυτά των «Εκπαιδευτών και Γυμναστών Φυσικής Κατάστασης».

Πουθενά όμως δεν υπάρχει αναφορά για σεμινάριο «Superleague 2».

Ποιοι λοιπόν θα σφυρίζουν τα παιχνίδια της εν λόγω κατηγορίας; Το επικρατέστερο σενάριο είναι να έχουμε… ανοιχτούς πίνακες, κάτι που συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια στη θεωρία, αλλά τώρα θα το δούμε και στην πράξη. Θα δούμε δηλαδή να διευθύνονται οι αγώνες της «Superleague 2» από διαιτητής και της 2ης, αλλά και της 1ης κατηγορίας του πίνακα, προφανώς ανάλογα και με το ειδικό βάρος του εκάστοτε αγώνα και την κρίση της ΚΕΔ.