Ποινική δικογραφία για το ντου με Μπάγερν και την εκπομπή της θύρας 7, κλήση και στην ΠΑΕ ΑΕΚ!

Με τον Αθλητικό (και ποδοσφαιρικό) Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος και ζήτησε ενημέρωση για τα τελευταία γεγονότα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, ο κ. Σιμιτζόγλου του ανέφερε ότι:

α) Σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας για τα επεισόδια χτες το απόγευμα στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάγερν για το Youth League της UEFA, με τον κ. Αυγενάκη να του επισημαίνει την ανάγκη της χωρίς χρονοτριβή διαβίβασης της δικογραφίας στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα Πειραιά.

β) Πρόκειται να κληθούν άμεσα στην Εισαγγελία οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με το υβριστικό σύνθημα που τραγούδαγαν ποδοσφαιριστές της στο προχθεσινοβραδινό πάρτι του Βράνιες.

γ) Σχετικά με τη διαδικτυακή εκπομπή «Άντε Γεια» της 21ης Οκτωβρίου 2019, έχει επίσης σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία εναντίον του παρουσιαστή της για υποκίνηση βίας, βάσει του άρθρου 41ΣΤ 2725/1999. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής της εκπομπής εκτόξευσε απειλές σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε νωρίτερα και με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Καταπολέμησης της Βίας, Αχιλλέα Τσιχτή, για τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών και πληροφορήθηκε ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΑΒ είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

Από πλευράς ΔΕΑΒ ενημερώθηκε ότι εστάλη σήμερα επιστολή προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου. Σ’ αυτήν επισημαίνεται το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της καταστρατήγησης των απαγορεύσεων οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλοξενούμενων φιλάθλων και παρουσίας τους στις εξέδρες, προτείνοντας να τηρούνται με συνέπεια οι υπουργικές αποφάσεις.