Δικαιολογία-έπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το πανό!

Στο νομικό ισχυρισμό ότι από την στιγμή που δεν αναγράφεται στις εκθέσεις των αξιωματούχων του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, η μετάφραση του εμετικού πανό κατά του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειάς του, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν έπρεπε καν να κληθεί σε απολογία γι’ αυτό το λόγο και πρέπει να μείνει ατιμώρητη, πάτησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, στην απολογία των Πειραιωτών ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League.

«Δεν ξέρω αν ήταν υβριστικό. Τρέξαμε για να κατέβει μήπως και ήταν υβριστικό. Κανένας δεν μας είπε το περιεχόμενο. Διάβασα κάτι στα σάιτ αλλά δεν θυμάμαι», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sdna.

Ο αθλητικός δικαστής, Σπύρος Καποδίστριας, αντέδρασε έντονα: «Δεν μιλάτε ειλικρινά τώρα. Μεταξύ μας μιλάμε. Δεν έχετε πληροφορηθεί το περιεχόμενο; Δεν μπορούσατε να το ελέγξετε; Να το κατασχέσετε; Διότι εμφανίστηκε ξανά λίγο αργότερα. Τι είναι η κερκίδα των οργανωμένων; Άβατο;».

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού απάντησε πως «έτσι είναι σε όλα τα γήπεδα», ενώ ο Αργύρης Λίβας πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να μπει η αστυνομία σε μια κερκίδα με δέκα χιλιάδες ανθρώπους να ψάξει να βρει ένα πανό».

Αναφορικά με το περιεχόμενό του και το νομικό ισχυρισμό ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει ατιμώρητος, ο δικηγόρος της ΠΑΕ υποστήριξε:

«Πήγαμε να κατεβάσουμε το πανό γιατί διέκοψε τον αγώνα ο διαιτητής, χωρίς να ξέρει ούτε εκείνος, ούτε εμείς τι γράφει το πανό. Κανένας δεν γνωρίζει το περιεχόμενο. Ο παρατηρητής, ο διαιτητής, η αστυνομία, ουδείς γράφει στην έκθεσή του το περιεχόμενο του πανό. Και εμείς σήμερα δικαζόμαστε για ένα υβριστικό πανό.

Κακώς κατηγορούμαστε. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι το πανό είναι εξυβριστικό. Άρα δεν έπρεπε καν να κληθούμε. Τυπικά είναι αόριστο το κατηγορητήριο. Δεν δεχόμαστε ότι το πανό είναι εξυβριστικό»!

Αναφορικά με τον σύνθημα: «Κομίνη μπ..έ που….ς γιε», ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος είπε: «Δεν το επιβεβαιώνω, δεν το άκουσα», ενώ ο Αργύρης Λίβας πρόσθεσε: «Αρνούμαστε ότι ακούστηκε υβριστικό σύνθημα για τον Κομίνη».

Σε ό,τι αφορά τα δεκάδες καπνογόνα και τις ρίψεις για τις οποίες κατηγορείται ο Ολυμπιακός, η πλευρά των «ερυθρόλευκων» συνομολόγησε το άναμμα, όχι όμως και τις ρίψεις, με τον δικαστή να απευθύνεται σε εκείνους και να τους λέει: «Έχετε αντιληφθεί ότι απειλούνται βαρύτατες ποινές για το άναμμα των πυρσών;».

Η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Super League αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και προβλέπεται να είναι βαρύ πρόστιμο.