«Δολοφόνε, σκότωσες τους φίλους σου»

121

Λένε πως στον πόλεμο, αν θεωρήσουμε τέτοιον έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, επιτρέπονται τα πάντα. Και όμως υπάρχουν όρια. Και αυτά τα ξεπέρασε κατά πολύ ο Εστέμπαν Πάβες, διεθνής μέσος της Κόλο Κόλο, στην προσπάθειά του να πικάρει, να αποσυντονίσει τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ο οποίος αγωνίζεται στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, στην οποία ανήκει από τα μέσα Ιουλίου και αφού λίγες ημέρες πριν είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Στη διάρκεια του μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Χιλής, ο Πάβες απευθυνόμενος στον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό τού είπε: «Δολοφόνε, σκότωσες τους φίλους σου». Η αναφορά, βεβαίως, στο τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2009, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μπουονανότε βγήκε από τον δρόμο και έπεσε πάνω σε δέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις φίλοι που επέβαιναν στο όχημα του Αργεντινού και αυτός να υποστεί πολλαπλά κατάγματα.

«Ξεπεράστηκαν τα όρια. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει» είπε απογοητευμένος ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, με τη σύζυγό του, Τζένι Σκρόπανιτς, να ξεσπά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Θα ντρεπόμουν να είμαι φίλαθλος μιας ομάδας που έχει στις τάξεις της τον Πάβες» έγραψε η κυρία Μπουονανότε, την ώρα όπου ο αρχηγός της Κόλο Κόλο, Εστέμπαν Παρέδες, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον Ντιέγκο. «Υπάρχουν όρια» είπε. Δυστυχώς, φαίνεται πως δεν υπάρχουν πάντα…